Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VAŽNI DANI

Ministar Medved moli građane jednu bitnu stvar: Čestitao braniteljima Dan pobjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved uputio je u četvrtak čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kazavši da je akcija Oluja nagovijestila mir i kraj Domovinskog rata.

"Obilježavamo dane koji su naslutili mir za naš narod, istodobno pružajući utjehu i neizmjerno poštovanje svima onima kojima kraj Domovinskog rata nije donio konačan mir – obiteljima naših nestalih hrvatskih branitelja", poručio je ministar Tomo Medved.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Stigli na liječenje Ministar Medved o ozljedama ukrajinskih ranjenika: "Radi se o različitim eksplozivnim, prostrijelnim ozljedama, specifičnim za rat"

Ministar je dodao da hrvatskim braniteljima dugujemo slobodu koju danas živio, a jedan od simbola stečene slobode jest trenutak kada je prvi predsjednik Franjo Tuđman poljubio hrvatsku zastavu uzdignutu na Kninskoj tvrđavi.

"Tim simboličnim povijesnim činom nagoviješten je kraj rata, pobjeda Hrvatske vojske, te povratak okupiranih krajeva Lijepe naše u ustavno pravni poredak", ističe Medved.

Građane je pozvao da izvjese hrvatske zastave i proslave sutrašnji dan, imajući u mislima one koji su u ratu izgubili život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene