Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor za Dnevnik Nove TV

Mimica: Pozivamo Jakovčića da preuzme Ministarstvo turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neven Mimica je izjavio u razgovoru za Dnevnik Nove TV kako SDP, prvenstveno Zoran Milanović, IDS poziva da za novog ministra turizma predloži Ivana Jakovčića.

Na pitanje vjeruje li Jakovčićevim porukama o nastavku suradnje, Neven Mimica je rekao da u SDP-u smatraju da je odluka predsjedništva IDS-a o ostanku u koaliciji dobar put i izbor te pozdravljaju to što je u IDS-u prevladala odgovornost za zajednički nastavak rada koalicije te očekuju da će ta odlučnost i stvarno prevladati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

SDP očekuje od Jakovčića da preuzme ministarstvo turizma

Upitan misli li da bi doista, kako očekuje Jakovčić, do Uskrsa mogli imati novog kandidata za ministra turizma, SDP-ov potpredsjednik Vlade izjavio je da u SDP-u i Vladi očekuju što brži prijedlog novog kandidata, na koje je IDS-ov Veljko Ostojić dao ostavku, no da SDP, što prvenstveno, kako je rekao, uključuje predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, poziva koalicijskog partnera da za to mjesto kandidira svojeg predsjednika Ivana Jakovčića.

>> Jakovčić: Zorane, nazovi! Ako se ne čujemo kroz par dana, onda nema smisla

Mimica je rekao da u SDP-u smatraju da on po svojim stručnim i političkim kompetencijama predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta, kako je rekao, može učiniti mnogo i za Istru i za Hrvatsku.

Na pitanje Mislava Bage je li nakon svega moguće da Jakovčić sjedi u Vladi Zorana Milanovića, Mimica je odgovorio da se oni time približavaju izvornoj namjeri da svi predsjednici koalicijskih stranak budu u Vladi jer je, kako kaže, to pravo mjesto za razgovor, dogovor i dijalog o tome kako, ne mijenjati Plan 21, nego kako ga unaprijediti.

'Standardi su utvrđeni i podignuti visoko kod Mirele Holy'

Upitan za komentar poruke premijera Milanovića da su zadržani visoki standardi te možemo li vjerovati da će to vrijediti i kod SDP-ovih ministara, Mimica je odgovorio da su standardi utvrđeni i podignuti tako visoko upravo kod bivše SDP-ove ministrice Mirele Holy i sada ostaju  na jednakoj visini.

Na pitanje vrijedi li to i u slučaju ministra poloprivrede Tihomira Jakovine, Mimica je rekao da njegov slučaj treba procjenjivati u odnosu na težinu onog što se stvarno dogodilo, a radi se, kako je rekao, o propustu otkazivanja ili prebacivanja jednog poslovnog pothvata sa svog imena na drugo ime u kojem nije bilo osobnog probitka ni probitka za nekog trećeg. Mimica stoga smatra da to jest pogreška i propust za Povjerenstvo za sukob interesa, ali prema njemu se to još uvijek uklapa u standarde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene