Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za EU parlament

Milanović: 'Mi ne otimamo, ne falsificiramo diplome kao konkurencija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se održala sedma sjednica Glavnog odbora SDP-a. Od 11 mjesta na listi za europarlamentarne izbore, SDP-u pripada njih sedam.

U uvodnom dijelu sedme sjednice Glavnog odbora SDP-a govorio je predsjednik Zoran Milanović koji prema statutu predlaže kandidate za izbore. 'Tu smo zbog koalicijske liste. Vjerujem u pobjedničku listu', rekao je premijer Milanović na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nije spomenuo ni jedno ime već je napomenuo da od 11 mjesta koliko ima na listi, SDP-u pripada njih sedam dok su ostala za koalicijske partnere, s tim da je SDP još jedno svoje mjesto prepustio Miloradu Pupovcu.  'Pogriješiti možemo ali razlika između nas i konkurencije postoji, mi ne otimamo mi je falsificiramo diplome kao naša konkurencija', rekao je premijer.

Također je rekao kako je na zadnjim izborima izlaznost bila iznimno loša, te kako sva odgovornost leži na njima, kako se nada da će se na sljedećim izborima to popraviti.

Mirela Holy: Milanović me javno oblatio, čekam odgovor DORH-a

Bio je oštar prema HDZ-u, rekao je da očekuje 'prljavu ideološki obojenu kampanju'. Upozorio je svoje stranačke kolege kako je pred njima još dva mjeseca kampanje, te da bilo kakve napade treba naprosto ignorirati, kako su pred njima ideološki napadi i da nema civilizacijske vrijednosti koje protukandidati na ovim izborima neće pogaziti.

Zahvalio se zastupnicima u Europskom parlamentu što su od svojim primanja odvajali u humanitarne svrhe i prošle godine tako skupili pola milijuna kuna.

'Pred nama je teška godina. Donijeli smo rebalans proračuna i pokazali da smo spremni mijenjati ali i tu postoje granice', rekao je Milanović navevši da će teško ići u nove namete i smanjenje plaća te prozvao one koji su populistički protiv toga, prvenstveno nove stranke, te konstatirao da takvim kritikama idu samo na ruku HDZ-a.

Nakon uvodnog govora premijera Milanovića, Glavni odbor SDP-a je o kandidatima nastavljao raspravljati iza zatvorenih vrata.

SDP utvrdio listu za EU izbore

'SDP je utvrdio svoju koalicijsku listu za EU izbore', rekao je nakon završetka Glavnog odbora stranke Josip Leko.

Nositelj liste i prva osoba na njoj je aktualni povjerenik Europske komisije Neven Mimica. Iza njega je Biljana Borzan. Potom slijede koalicijski partneri Jozo Radoš i Ivan Jakovčić.

Tonino Picula, koji je na prošlim EU izborima dobio najviše preferencijalnih glasova na listi je sada tek na 5. mjestu. Kratko je poručio da se nada da će glasači prepoznati listu SDP-a i dati joj povjerenje. Dodao je da se ne osjeća kažnjenim s obzirom da je tek na 5. mjestu na listi.

Dalje se redaju SDP i koalicijski partneri. Na zadnjem mjestu liste je Milorad Pupovac.

Tko je glasovao protiv liste?

Protiv liste je glasovao jedan član Glavnog odbora no Josip leko nije otlrio o kojoj se osobi radi, a Tonino Picula tvrdi da to nije bio on.

Dragovan: SDP u subotu utvrđuje listu kandidata za europske izbore!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene