Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ajmo rješavati probleme'

Jakovčić: Zorane, nazovi! Ako se ne čujemo kroz par dana, onda nema smisla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je u Dnevniku Nove TV kazao kako od premijera Milanovića očekuje da ga nazove kroz idućih par dana.

Jakovčić je kazao kako je s premijerom zadnji put razgovarao još prošle godine te istaknuo kako je sad krajnje vrijeme da se čuju. 'Mi se moramo čuti kroz par dana , ako se ne čujemo, onda zaista više nema smisla. Moja je ponuda: Zorane, nazovi me, idemo se dogovarati. Ajmo početi rješavati probleme u ovoj državi', kazao je dodavši da koalicija mora dati nove odgovore.

Naglasio je kako koalicija ne može funkcionirati ako nema komunikacije. No, smatra da komunikacija među koalicijskim partnerima nije jedina koja je bitna već i komunikacija sa sindikatima, poduzetnicima i građanima.

>> Mimica: Očekujemo da IDS za novog ministra predloži Ivana Jakovčića

Što se izbora novog ministra turizma tiče, Jakovčić je kazao da trenuno ne može reći tko bito mogao biti, ali da je realno za očekivati da će se do Uskrsa ime imati. 'Počet ću razgovore s gospodarstvenicima u području turizma na području Istre i na području Dalmacije. Naravno, konzultirat ću se i s Veljkom i onda ćemo na predsjedništvu stranke pokušati predložiti ime. To sigurno ne mora biti stranački kandidat, to može biti netko van naše stranke Vidjet ćemo kakva će odluka biti, hoće li više ići prema politici ili struci', kazao je.

Na pitanje kako komentira to da je premijer Milanović podržao Kajina, Jakovčić je odgovorio kako se nada da je svjestan da je to jedan od njegovih najlošijih političkih poteza koje je napravio. 'Evidentno je jasno da je kolega Kajin u slobodnom padu da tako kažem, slično kao što je i mišljenje građana o Vladi. Kajinova kandidatura zajedno s Herakom i Langerom u toj koaliciji pa i s SDP-om shvaćena kao jedna mala izdaja u Istri', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene