Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike nesuglasice

ŽESTOKE RIJEČI Milijan Brkić odgovorio Željki Markić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić smatra kako čelnici SDP-a prešutno odobravaju prijedlog, kako ističe, za Hrvatsku štetnih ustavnih promjena izbornog sustava koji je inicirala udruga U ime obitelji.

"Ne bih komentirao panične napade gospođe Markić, koja to čini jer me smatra jednim od krivaca za neostvarenje svojih političkih ambicija. No moram istaknuti da je razloge neuspjeha sama najbolje objasnila u posljednjoj rečenici svog priopćenja, u kojoj je točno navela da oni koji su je napadali tijekom kampanje za prošli referendum, onaj o ustavnoj definiciji braka, sada to više ne čine", porućio je u priopćenju glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''dno dna diskriminacije'' Forum žena SDP-a: ''Željka Markić zagazila na teren na kojem su počivali zasadi nacizma'' Slika nije dostupna Nakon oslobađajuće presude Bandiću Udruga U ime obitelji: ''USKOK četiri godine vodi politički proces na račun građana''

'To što je Milanka Opačić, Nenad Stazić i ostali čelnici SDP-a ne napadaju može se protumačiti jedino tako da u najmanju ruku odobravaju njezine prijedloge koji su štetni za Republiku Hrvatsku i diskriminatorni za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske', ističe glavni tajnik HDZ-a.

"Još je žalosnije to što je Milan Bandić otvoreno podržava, isto kao i dosadašnji predsjednik Josipović - s kojim gospođa Markić toliko dobro surađuje da joj je čak ustupio svog savjetnika za ustavna pitanja prof. dr. Roberta Podolnjaka", kaže se u priopćenju glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.

Naime, na internetskoj stranici građanske inicijative U ime obitelji danas je objavljeno priopćenje naslovljeno "Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić sudjeluje u širenju neistina o dr. Markić, članici organizacijskog odbora građanske inicijative 'U ime obitelji'".

U njemu ta udruga ističe kako je zgrožena da se u završnici prikupljanja potpisa za referendumsko izjašnjavanje o inicijativi "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" u "difamacijsku kampanju uključio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, ponovo šireći javnim prostorom laži o dr. Markić koje su plasirane i opovrgnute još prije dva tjedna".

"Smatramo da je cilj ove kampanje, koja podsjeća na difamacijske metode totalitarnih sustava, omesti i zastrašiti birače koji žele dati svoj potpis za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava. Moramo primijetiti kako ovaj difamacijski scenarij podsjeća na kampanju plasiranja lažnih informacija o dr. Markić uoči prošloga referenduma. Jedina je razlika što su tad neistine kroz javni prostor prenosili g. Nenad Stazić, gđa. Milanka Opačić i drugi čelnici SDP-a, a sada to čini glavni tajnik HDZ-a", kaže se u tom priopćenju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene