Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško optužio Milanovića

VIDEO 'Vrijeme će pokazati da govorim istinu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić za Novu TV rekao je odakle mu informacije na temelju kojih je iznio ozbiljne optužio na račun premijera Zorana Milanovića.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić za Večernji list iznio je teške optužbe na račun predsjednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..." Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji"

U razgovoru za NovuTV Milijan Brkić pojasnio je zbog čega smatra da premijer Milanović dirigira uhićenja, te kako on sve te informacije uopće zna. Podsjećamo, Milijan Brkić kazao je kako se premijer Zoran Milanović dva dana prije uhićenja Milana Bandića sastao s dvojicom visokopozicioniranih šefova PN Uskoka.

"Činjenica da se represivni aparat zloupotrebljava za utjecaj na političke utakmice danas u Hrvatskoj", rekao je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Na pitanje novinarke Nove TV odakle mu informacije da se premijer Milanović sastao sa dva visokopozicionirana šefa PN Uskoka, HDZ-ovac Brkić odgovara: "Evo ja u ovom gradu živim već 30-ak godina, znam puno ljudi, pa svakakve informacije dođu do mene i do vas svakako. Doći će vrijeme koje će pokazati da su te moje izjave itekako istinite i kad će se istražiti uloga svih aktera u takvim aktivnostima".

Na ove ozbiljne optužbe premijer Zoran Milanović izjavio je kako nije čitao intervju glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića koji ga optužuje da se dva dana prije uhićenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sastao s djelatnicima tzv. policijskog Uskoka, jer takve intervjue ne smatra važnima, pozivajući HDZ-ovce da radije daju doprinos popunjavanju jednog upražnjenog mjesta na Ustavnom sudu, za koje SDP predlaže Mladena Bajića.

Zoran Milanović: 'Uopće ne čitam intervjue'

Na novinarsku zamolbu da komentira Brkićeve navode u intervjuu Večernjem listu, Milanović je kazao: 'Čujte, ja vam slabo čitam te vrste novina, a naročito intervjue, to uopće ne čitam. To me nema smisla pitati'. Nakon novinarske opaske kako postoje savjetnici koji bi trebali pratiti medijske napise, poručio je kako mu savjetnici kažu samo ono što je važno, 'a ovo očito nije važno'.

'Međutim, pozvao bi gospodu iz HDZ-a da daju doprinos funkcioniranju hrvatskih institucija, jedna od njih je Ustavni sud koji mjesecima i mjesecima ima upražnjeno mjesto jednog ustavnog suca ili sutkinje koje treba popuniti', istaknuo je Milanović. Dodao je kako nema ni jednog razloga da se ne postigne dogovor oko dvotrećinske većine koja je potrebna za izbor ustavnoga suca, s obzirom da to njegova koalicija ne može sama. (D.B./Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene