Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A premijer slabo čita i novine

Milanović: 'Uopće ne čitam intervjue'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je kazao da intervju koji je dao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić ne smatra važnim, premijer je pozvao HDZ-ovce da daju svoj doprinos kako bi se napokon izabrao ustavni sudac.

Premijer Zoran Milanović izjavio je u subotu kako nije čitao intervju glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića koji ga optužuje da se dva dana prije uhićenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sastao s djelatnicima tzv. policijskog Uskoka, jer takve intervjue ne smatra važnima, pozivajući HDZ-ovce da radije daju doprinos popunjavanju jednog upražnjenog mjesta na Ustavnom sudu, za koje SDP predlaže Mladena Bajića.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Na novinarsku zamolbu da komentira Brkićeve navode u intervjuu Večernjem listu, Milanović je kazao: 'Čujte, ja vam slabo čitam te vrste novina, a naročito intervjue, to uopće ne čitam. To me nema smisla pitati'. Nakon novinarske opaske kako postoje savjetnici koji bi trebali pratiti medijske napise, poručio je kako mu savjetnici kažu samo ono što je važno, 'a ovo očito nije važno'.

'Međutim, pozvao bi gospodu iz HDZ-a da daju doprinos funkcioniranju hrvatskih institucija, jedna od njih je Ustavni sud koji mjesecima i mjesecima ima upražnjeno mjesto jednog ustavnog suca ili sutkinje koje treba popuniti', istaknuo je Milanović. Dodao je kako nema ni jednog razloga da se ne postigne dogovor oko dvotrećinske većine koja je potrebna za izbor ustavnoga suca, s obzirom da to njegova koalicija ne može sama.

'Spominje se ime Mladena Bajića, iza toga stoji moja stranka i moji koalicijski partneri, bivšega državnog odvjetnika za kojeg smatramo da bi bio dostojan i dobar ustavni sudac, pa me zanima što misli gospoda, predsjednik te stranke (Karamarko), a ne diplomac (Brkić)', kazao je Milanović.

Na ponovno novinarsko pitanje je li bio na sastanku s djelatnicima PNUSKOK-a prije Bandićeva uhićenja, odgovorio je: 'Hvala lijepo'.

Milanović šuti već četvrti dan

Na napise u medijima, koji se pozivaju na izvore u Vladi, da će se predsjednički izbori održati 11. siječnja iduće godine te primjedbe da se tim datumom probija ustavni rik, premijer je kazao kako o tome još nije razmišljao. 'Ako to, zaista, bude 11 siječnja, a o tome još nisam stigao razmišljati i nismo ni razgovarali o tome, ali kada bi to i bio 11 siječnja, koliko ja znam, time se ne bi probio ustavni rok pod uvjetom da je to 11. siječnja', rekao je.

Po njegovu tumačenju, to je u ovom trenutku sporedno pitanje. 'Hoće li to biti 11. siječnja, 4. siječnja ili 28. prosinca, tako je svejedno', dodao je.

Milanović je novinarima najavio da će 18. studenoga u Vukovaru nazočiti obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu tog grada. 'Očekujem, kao što sam očekivao i uvijek ću očekivati i nadati se, i na Dan pobjede i na Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza (u Kninu), da su to dva događaja koja Hrvatsku ujedinjuju u pijetetu, u Vukovaru i na proslavi u Kninu. Isto tako nemam iluzije da neki ljudi to neće probati iskoristiti za političke provokacije, galamu, stvaranje tenzije koja se ovih dana događa', kazao je. Dodao je kako nažalost sve to ide prema datumu 18. studenoga, 'kada bi Hrvatska trebala biti zajedno i u nekakvom miru i poniznosti'. 'To će vjernici znati bolje od mene objasniti, ali bojim se da ima ljudi, političara prije svega, koji žive i vape za incidentima', istaknuo je Milanović.

Na upit kako komentira kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, kratko je odgovorio: 'Nikako. Koliko ja znam, nisam nikada obavljajući javnu dužnost učinio nešto što bi opravdalo bilo kakvu prijavu, ali to vam je poltika'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene