Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pružio mu potporu

Milanović u Splitu: Baldasar je daleko najbolji izbor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baldasar je daleko najbolji izbor, poručio je večeras predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović na splitskoj Matejušci, gdje je pružio potporu svom stranačkom kolegi i kandidatu koalicije SDP-HNS-HSU za splitskog gradonačelnika Ivi Baldasaru.

Milanović je u obraćanju okupljenima Baldasara usporedio sa starim njemačkim dizel motorom, koji kad ga upališ treba vremena da uhvati radnu temperaturu, a onda kada krene ne staje.

"Kad gledam Split, pitam se je li ovo Balkan? Ne, ovo je mediteranska kolijevka, ponos svih hrvatskih građana. Stoga, izbor je jednostavan. S jedne strane imate one koji se nazivaju neovisnima, a ovisni su o privatnim interesima i s druge strane čovjeka čistih ruku i čiste glave. Baldasar je daleko najbolji izbor", poručio je.

Baldasar, koji je predizborni skup održao pod geslom "Split je bitan", rekao je kako ne želi puno govoriti o svojim političkim protivnicima jer oni, kazao je, dovoljno govore o sebi.

"Protekle četiri godine smo bacili u vjetar. Nadam se da ćemo s ovim novim izborima promijeniti situaciju u gradu i da ćemo po prvi put dobiti pravog gradonačelnika", naglasio je.

>> Milanović o turneji po Dalmaciji: Budimo pošteni, ovo je dio kampanje

Baldasar je rekao kako je Split do sada imao gradonačelnika koji nije radio, situaciju u kojoj se nije punio proračun, već Zavod za zapošljavanje. "Mi želimo promijeniti tu situaciju i zato vas pozivamo da izađete na izbore 19. svibnja i dozvolite nam da pobijedimo", poručio je.

Uz premijera Milanovića večeras su u Splitu bili brojni SDP-ovi ministri - potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar uprave Arsen Bauk, ministar obrane Ante Kotromanović te ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Za vrijeme dok je govorio Milanović jedan je muškarac iz publike u dva navrata povikao "Što ste napravili za Dalmaciju?", nakon čega su ga dva policajca u civilu udaljila sa skupa.

Građane je na Matejušci zabavljao Hari Rončević i klapa Cambi. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene