Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primljena na Pantovčaku

Odbio primiti šeficu Deutsche Telekoma: 'Želi da odustanemo od nečega na što imamo pravo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je šeficu DT-a na Pantovčak, zajedno s predsjednikom uprave HT-a Davorom Tomaškovićem službeno primio predstojnik Ureda predsjednice, u Vladi su se odbili sastati s jednom od čelnica njemačkog telekomunikacijskog giganta.

U Zagrebu je u srijedu stigla Claudia Nemat, članica uprave Deutsche Telekoma zadužena za Europu i strateško upravljanje tehnologijom, a na to su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović po običaju različito reagirali.

Pročitajte i ovo Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Predstojnik Ureda predsjednice Domagoj Juričić primio je Claudiu Nemat, članicu uprave Deutsche Telekoma, a iz ureda predsjednice poručili su da je razgovor bio tehničke, protokolarne prirode, piše Novi List.

Na upit Novog Lista o primanju delegacije Deutsche Telekoma iz Vlade je stigao odgovor da premijer nije htio primiti Nemat jer "ona samo dolazi lobirati za svoju firmu, koja traži da Hrvatska odustane od nečega na što ima puno pravo."

Deutsche Telekom želi zaseban njemački internet

Podsjetimo, kancelarka Angela Merkel u nedavnom je razgovoru u Berlinu s Kolindom Grabar-Kitarović glavnu primjedbu imala upravo na činjenicu da Hrvatska putem poduzeća "Odašiljači i veze", radi na objedinjavanju i izgradnji informatičke infrastrukture, što u tom području ugrožava faktičan monopol HT-a, tvrtke kćeri Deutsche Telekoma. U HT-u to smatraju nepotrebnom paralelnom mrežom, konkurentskoj njihovoj koju iznajmljuju ostalim operaterima, te ograničavanjem u poslovanju.

Pravi razlog dolaska članice uprave DT-a i razgovora s Kolindom Grabar-Kitarović nije poznat., Novi List. Tvrde da postoji mogućnost da je glavni razlog njezina dolaska upravo razgovor s Grabar Kitarović o nastojanju Vlade da svojom mrežom brzi internet dovede u svaki dio Hrvatske. Iz Ureda predsjednice za Novi List tvrde da nije bilo razgovora o spornom pitanju, već da su gosti proučili kako će eventualne probleme rješavati na drugim razinama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene