Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka o izručenju

Milanović o turskoj novinarki: Izručenja neće biti dok je SDP na vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović danas se osvrnuo na odluku o izručenju turske novinarke Vicdan Ozerdem.

Podsjetio je da konačnu odluku o izručenju ne donosi sud, već ministar pravosuđa, ističući da izručenje takve osobe neće biti moguće dok je SDP na vlasti.

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi? Zoran Milanović Matrica koja šteti svima Milanović žestoko odgovorio Dodiku: "Njegove tvrdnje su neistinite i neprihvatljive..."

>> Sud odlučio: Turska novinarka može biti izručena Turskoj

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku zaključilo je da nema prepreka u izručenju turske državljanke Vicdan Özerdem Turskoj. Özerdem je u Njemačkoj dobila politički azil kojega je zatražila zato što je u Turskoj proganjana kao novinarka i ljevičarka. Više je godina provela kao politička zatvrenica u turskim zatvorima gdje je mučena što joj je trajno narušilo zdravlje.

Njemačka je turski zahtjev za izručenjem odbila 2009. godine. Özerdem trenutačno boravi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu, a uslijed šoka i straha od izručenja smršavila je 15 kilograma, otežano hoda i govori. O žalbi će odlučiti Vrhovni sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene