Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iščekivanju presude

Milanović: Ne zamjeramo HDZ -u, trudili su se dokazati istinu o ratu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelji već jesu ustavna kategorija, izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, upitan kako tumači najave iz Vlade da će razmotriti uzdizanje Zakona o braniteljima na ustavnu kategoriju.

'Branitelji jesu ustavna kategorija zbog promjena Ustava, braniteljima se jamči posebna skrb hrvatske države. To smo zajednički usvojili u lipnju prošle godine', rekao je Milanović novinarima u Saboru. Braniteljima je u ime SDP-a i njegovih partnera iz tzv. Saveza za promjene obećao pošten i afirmativan odnos 'kada pobijedimo na izborima u što vjerujem'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo nema veze s kampanjom' Vladin plan za branitelje - zaštita Ustavnom kategorijom Slika nije dostupna 'Neozbiljan prijedlog' Milanović: Ustav nije cijena benzina da se stalno mijenja

'Ne postoji apsolutno nikakva potreba za one koji se s razlogom nazivaju branitelji da zahtjevaju bilo kakva dodatna prava. Nećemo glasati za taj zakon', kazao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

>> Zakon o braniteljima postaje Ustavni zakon?

>> Ivić o presudi: Po prirodi sam optimist!

Upitan je li hrvatska politika svih ovih godina učinila sve da se dokaže istina o Domovinskom ratu, Milanović je odgovorio da se državna politika trudila i da SDP u tome nema ozbiljnijih zamjerki 'ni HDZ-u'. Naglasio je da je njegova stranka, posebno za mandata vlade Ivice Račana, učinila maksimalne napore kako bi branila istinu o Domovinskom ratu.

'Podsjećam da je Ivica Račan pisao osobno tužiteljstvu u Haagu, da je upozoravao na neprihvatljive navode u optužnici oko navodnog zločinačkog pothvata. Prema tome, mislim da je SDP tu učinio maksimalno, a ponavljam da ne želim ni HDZ-u ništa zamjeriti', poručio je Milanović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene