Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iščekivanju presude

Ivić o presudi: Po prirodi sam optimist!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar hrvatskih branitelja Tomislav Ivić na novinarske upite kakvu presudu očekuje za hrvatske generale na Haaškom sudu, odgovorio je kako je po prirodi optimist, no pričekajmo sutrašnji dan i vidjet ćemo, dodao je.

Ono što je ključno i bitno, i što treba posebno podcrtati, je da to nije nikakva konačna presuda bez obzira bila oslobađajuća ili osuđujuća. Haaško tužiteljstvo će se žaliti ili će to učiniti odvjetnički timovi, izjavio je Ivić nakon sjednice Vlade novinarima okupljenima ispred Banskih dvora. Na ponovni upit što ako presuda bude osuđujuća, Ivić je pozvao da se ne radi 'račun bez krčmara'.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna HVIDRA poručuje HVIDRA: Presudu Gotovini treba dočekati dostojanstveno, a ne na ulici

Poziva na dostojanstvo


Pričekajmo sutrašnji dan pa ćemo vidjeti kako stoje stvari i prema tome ćemo se postaviti, kazao je. Na upit kako komentira najavljene braniteljske prosvjede ministar Ivić je odgovorio kako je demokratsko pravo svakog u državi da prosvjeduje. Pozvao je sve koji budu prosvjedovali, da prosvjedi budu mirni i bez nasilja i da se ne ponovi ono što se dogodilo u siječnju nakon mirnog braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića, kada se, kako je rekao, skupina huligana oštro sukobila s policijom.

>> Kakvu presudu očekujete sutra u Haagu?

Odgovarajući na upit koriste li ili štete takvi prosvjedi Hrvatskoj i generalima, Ivić je podsjetio kako su generali preko svojih odvjetničkih timova pozvali na mir i dostojanstvo te da se ne prosvjeduje, a posebice da se njihova imena ne koriste za skupljanje političkih poena. Mislim da je to potpuno u redu, svima nam u ovom trenutku prije svega treba mir i dostojanstvo i uvjeren sam da institucije države mogu najbolje zaštititi interese onih koji su trenutno u Haagu, zaključio je ministar branitelja Tomislav Ivić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene