Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava ulaska u EU

Bandić: S parkiranjem će sve biti besprijekorno, građanima besplatno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog proslave ulaska Hrvatske u EU, za promet u Zagrebu od 29. lipnja do 1. srpnja vrijedit će posebna pravila.

To najviše brine građane, koji ne znaju kako će tih dana doći do posla, doma ili fakulteta, a ni gdje će parkirati svoje automobile. Građanima se preporučuju alternativni pravci.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Maksimiru Besplatni grah i štrukle FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada Slika nije dostupna 'Ako pogledate moj raspored...' Kancelarka Angela Merkel OTKRILA razlog nedolaska!

Gradonačelnik Milan Bandić zamolio je građane za razumijevanje i poručio da će imati osigurano besplatno parkiranje.

>> Automobili sami traže parking i parkiraju se – bez vozača!

'Taj dan uoči dana ulaska i dan poslije, dok odu naši gosti iz Zagreba, našim sugrađanima treba osigurati sve besprijekorno da bude pa i besplatno parkiranje', rekao je Bandić.

Slaba je to utjeha za stanovnike centra koji će do svojih odredišta, očito morati pješice. 'To su slatki problemi, daj Bog da se takvi datumi ponove veliki, na drugom polju', rekao je Bandić.

'Sigurno da će mi to biti problem jer živim u centru i moram s autom ići do posla', rekla je Dijana, stanovnica Zagreba.

Parkirališta i prometnice kojima će se kretati strana izaslanstva bit će zatvorena. Policija je otežan promet najavila u oba smjera zelenog vala, kroz središnji dio Vukovarske ulice i sjeverni dio Savske ceste. Ali i ponudila alternativne pravce.

'Apeliramo da se, ako je to moguće, izbjegavaju prometnice na kojima očekujemo otežano ili izuzetno otežano prometovanje', rekao je Viktor Forjan iz služba za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene