Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

'Kalmeta i Barišić naredili su mi da surađujem s Fimi medijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za slučaj Fimi medija, odnosno, za izvlačenje novca iz državnih institucija.

Danas svjedoči Milivoj Mikulčić i Mario Lovrinčević iz Hrvatskih autocesta. Milivoj Mikulčić iz Nadzornog odbora HAC-a u sudnici je ispričao kako su mu Božidar Kalmeta i Mladen Barišić naredili da mora surađivati s Fimi medijom. Dodao je kako je on to shvatio kao nalog koji se mora izvršiti.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Slika nije dostupna Afera Fimi media Šeks na sudu za sve krivi Jarnjaka: "Teretio je i mene i stranku da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost"

>> Protega: Potpisao sam ugovor s Fimi medijom da udovoljim Barišiću, nije mi naredio Sanader

Optužbe da su preko marketinške agencije Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna odbacuju jedino bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader te njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. Sve optužbe priznali su bivši stranački rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene