454561
454561
454561
454561
454561

Zagrepčane uzbunila snažna detonacija, no nema mjesta panici

  • , 23.10.2016., 16:23
  • Autor:
  • komentara

Zagrepčane je oko 16 sati uzbunila snažna detonacija, ali panici nema mjesta. Riječ je o MIG-u 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je u sklopu redovnih vježbi probio zvučni zid.

 
 
 
 
Arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Snažna detonacija oko 16 sati koja se osjetila na cijelom području Zagreba uznemirila je zagrepčane pa nam je u redakciju stigao niz upita o uzroku. No nema mjesta panici, jer je riječ o vježbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, tijekom kojih je avion MIG 21 probio zvučni zid

Obavijest o mogućim "zvučnim efektima" stoji i na stranicama Ministarstva obrane. "U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 će tijekom vikenda, u subotu 22. listopada 2016. i nedjelju 23. listopada 2016. u vremenu od 10:00 do 15:00 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida", kaže se u priopćenju.

Iako u obavijesti stoji da će aktivnosti trajati do 15 sati, Ana Bulić, glasnogovornica Ministarstva obrane, rekla nam je da su aktivnosti započele nešto kasnije nego što je planirano zbog prijepodnevne guste magle. 

Letovi su se provodili na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke i Zagrebačke županije, na visini iznad 10.000 metara.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se