Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajemo o čemu je riječ

Snažna detonacija uplašila Zagrepčane i stanovnike Banije, reagirala i poznata aplikacija za potrese: "Jak udarac kao eksplozija"

Ilustracija
Ilustracija Foto: MORH/ T. Brandt
Detonacija od koje su se zatresla stakla uznemirila je stanovnike šireg zagrebačkog područja, ali i Banije. Iako su stanovnici u prvi tren pomislili da je riječ o potresu, objašnjenje o događaju može se pronaći u obavijestima Ministarstva obrane.

Oko 15 sati na zagrebačkom se području čula snažna detonacija. Riječ je o probijanju zvučnog zida MIG-om Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, čije je aktivnosti MORH unaprijed najavio. 

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u ponedjeljak i utorak od 10 do 18 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, najavljeno je danas iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija bio je na grani Dječaka u nacionalnom parku ugrizao poskok: "Bilo je kao u filmu, otrov se polako širio s mjesta ugriza..."

Planirane su aktivnosti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, ističu iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Podmornica OceanGate Priča o novom proboju Stručnjaci vjeruju da je to gotovo nemoguće, ali suosnivač tvrtke čija je podmornica implodirala ima novi suludi plan: "Zaboravite OceanGate. Zaboravite Titana"

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima. Tijekom provedbe leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", rekli su iz MORH-a.

Zbog probijanja zvučnog zida reagirala je i poznata aplikacija za potrese EMSC, na kojoj se objavljuju informacije o najnovijim podrhtavanjima tla. Aplikacija reagira na podatke lokalnih seizmografa, ali i na pojačanu aktivnost korisnika na određenom području, što im sugerira da bi mogla biti riječ o potresu. 

"Jak udarac kao eksplozija", samo je jedan od brojnih komentara korisnika aplikacije. Međutim, već i među njima ima dosta onih koji su odmah pretpostavili da je riječ o aktivnostima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene