Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pružio mu potporu

Mesić Boljkovcu: Ako su ti kukovi dobro, ne moraš više kukati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je danas u Vukovoj Gorici Josipa Boljkovca.

Mesić je na početku razgovora upitao Boljkovca kako se osjeća, a ovaj mu je kazao kako su mu kukovi dobro te da bi za mjesec dana već mogao voziti automobil. 'Pa dobro, ako su kukovi dobro, ne moraš onda kukati', kazao je Mesić pokazujući kako još nije izgubio smisao za humor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje Saveza antfašističkih boraca 'Kulminacija desne ofanzive je uhićenje Josipa Boljkovca' Slika nije dostupna O uhićenju Boljkovca Kosor: Čudi me reakcija Mesića, Karamarko mu je bio najbolji suradnik

Također,  Mesić je pružio potporu prvom ministru policije, kojeg navodno očekuje optužnica zbog zločina u Drugom svjetskom ratu i nakon njega. Boljkovac je zbog toga angažirao odvjetnika Antu Nobilo, no za sada još uvijek samo u preventivne svrhe.

Nakon što ga je pitao za zdravlje, Stjepan Mesić ispričao je vic o tome kako je Franjo Tuđman pitao Josipa Boljkovca koliko ima godina. 'Ne brini Francek, nitko od mojih nije umro prije 95. godine', riječi su kojima je Mesić dovršio vic.

Nisam nikoga ubio, ne znam za što bi trebao biti procesuiran, rekao je Josip Boljkovac Bivši predsjednik države tijekom posjeta Josipu Boljkovcu naglasio je kako je fašizam zločin te da komunizam u svojoj ideji nije loš, samo je neodrživ. 'Nije mi jasno što su to komunistički zločini koje neki kvazi povjesničari vole isticati', rekao je Mesić.

'Nisam nikoga ubio, ne znam za što bi trebao biti procesuiran. Tomislava Karamarka treba pitati kako je nabavljao opremu za policiju preko svojih firmi', rekao je Josip Boljkovac.

Posjet bivšeg predsjednika države Josipu Boljkovcu komentirao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. 'Ne vidim problem da se građani međusobno posjećuju, u bilo koje doba dana i kada god to žele', rekao je ministar. Nije želio komentirati istragu komunističkih zločina pod izgovorom da istrage u tijeku ne komentira.

Boljkovac je proteklih dana poručio preko medija kako bi takav čin bilo političko uhićenje, te kako ministar Karamarko djeluje protiv njega prije parlamentarnih izbora iz razloga jer on podržava oporbenu koaliciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene