Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić i Sanader čestitali židovskim vjernicima Pesah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku svim pripadnicima židovske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj u povodu blagdana Pesaha.

"Židovski vjernici i ove će godine u blagdanu Pesaha naći nadahnuće za obnovu svoje vjerske baštine. No svojim dubokim značenjem blagdan Pesah pripada onim trajnim vrijednostima koje je židovski narod ugradio u duhovnu baštinu cijeloga čovječanstva, prije svega kao simbol izlaska iz ropstva i ostvarenja slobode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Mesića Mesić: To je bila paralelna linija zapovijedanja Slika nije dostupna Svjedočenje Sanadera Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Kosor

Svima koji slave ovaj veliki blagdan želim da ga proslave u miru i radosti obiteljskog i vjerničkog zajedništva", stoji u čestitki predsjednika Mesića. 

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader čestitao je danas u ime Vlade i svoje osobno svim vjernicima židovske zajednice blagdan Pesah.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno svim židovskim vjernicima želim radostan i blagoslovljen veliki blagdan Pesah.

Pesah je blagdan kada židovski narod slavi oslobađanje iz egipatskoga ropstva. Slaveći Pesah, zahvaljuje se na radosti, spasenju i nadi u ljepši i bolji život", kaže se u premijerovoj čestitki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene