Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primopredaja vlasti

Mesić će Josipoviću pokazati sef i odati mu šifru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako će izgledati prva službena primopredaja vlasti u Republici Hrvatskoj otkrio je Amir Muharemi, predstojnik Ureda predsjednika Mesića.

Predsjednički dvori spremaju se za ispraćaj predsjedničke obitelji na Markov trg. Simbličan oproštaj sa svojim uredom predsjednik Mesić imat će poslijepodne. No, prvo treba obaviti prvu službenu primopredaju vlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Masovna tučnjava Bivši policajac i zvijezda domaće serije u induciranoj komi: Pokušao iznuditi 100.000 eura, prebio ga MMA borac Slika nije dostupna PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Pobijedio je na izborima, ali na Pantovčak neće tako brzo: Kada će Zoran Milanović preuzeti dužnost?

Da je za nju sve spremno, potvrdio je Amir Muharemi, predstojnik Ureda predsjednika Mesića. 'Sve je spremno i sve je u najboljem redu, sve prolazi korektno iako je ovo prva primopredaja vlasti', rekao je Muharemi. Pojasnio je točno kako će izgledati primopredaja vlasti i hoće li se ona u Hrvatskoj razlikovati od primopredaja vlasti u svijetu.

>> 'Dolazak Josipovića nije tako dramatičan poput Mesićevog'

Kod nas drugačije nego u SAD-u

'Stjepan Mesić dočekat će Ivu Josipovića u svojem kabinetu. Oni će se povući na razgovor u četiri oka koji je trajati oko 40 minuta. Nakon toga će se pozdraviti, a novoizabrani predsjednik Ivo Josipović sutra će u predsjednički ured doći na posao', pojasnio je  Amir Muharemi. Na upit hoće li Stjepan Mesić Ivi Josipoviću predati kovčežić, kao što je to slučaj s američkom primopredajom vlasti, Muharemi je pojasnio kako je kod nas praksa drugačija. 'Mi nemamo takav sistem, Mesić će Josipoviću pokazati gdje je sef u kabinetu i predati mu šifru, ništa drugo. Ovo je sada novi početak, mi radimo praksu koju će se kasnije primjenjivati', istakao je Amir Muharemi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene