Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebaju se utvrditi činjenice'

Mesić: Bilo bi dobro objaviti ugovor Podravke i OTP banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traži da se kaže tko je i kada donio odluku da se predaju upravljačka prava u Ini.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je kako bi bilo dobro objaviti ugovor između Podravke i mađarske OTP banke kako bi se rasvijetlio cijeli slučaj navodne povezanosti između Vlade i MOL-a i tog ugovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

Mesić je odgovarajući na novinarska pitanja ocijenio kako bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec nije mogao sve sam dogovoriti, jer je, kako ističe, na ugovoru između OTP banke i Podravke morao raditi veliki tim ljudi koji se razumije u energetiku, korporativne djelatnosti, međunarodno privatno i javno pravo, u privatizaciju te u obvezno pravo. ‘Ono što ja tražim jest da se kaže tko je i kada donio odluku da se predaju upravljačka prava u Ini, tko je u ime Hrvatske o tome pregovarao, tko je dao okvire za pregovore i tko je platio pregovarače. To ja tražim i evo, odlazim s mandata i još to nisam dobio’, izjavio je Mesić prilikom današnjeg posjeta Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.

>> Polančec: Ne znam ništa o ugovorima OTP banke i Podravke

Na upit ima li konkretne informacije, Mesić odgovara da on zna ponešto, ali ne dovoljno da s tim ide u javnost, te da ne želi štetiti onima koji vode postupak niti onima protiv kojih se postupak vodi. Mesić nije znao reći je li se tko financijski okoristio od prepuštanja upravljačkih prava nad Inom MOL-u, ali je dodao da ‘traži da se utvrde činjenice i izvedu potrebni dokazi’. Komentirajići nestanak 20 tisuća tona žita u Đakovštini, Mesić je rekao kako su zakazali i kontrolni mehanizmi, budući da su dosad za nestanak žita bili prozivani samo odgovorni u Đakovštini. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene