Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražio podršku

Medved se sastao s braniteljima, oni poručili: 'Šator ne mičemo dok problemi ne budu riješeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Tomo Medved susreo se s braniteljima Domovinskog rata.

Na sastanak u ministarstvu branitelja, Tomo Medved je pozvao sve udruge branitelja iz Domovinskog rata na državnoj razini, kako bi ih upoznao sa svojom vizijom te zatražio potporu. Prije sastanka branitelji koji prosvjeduju u šatoru poručili su kako očekuju da će ministar krenuti u rješavanje problema branitelja, no prosvjed će prekinuti tek kada se vide pomaci.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Ogradili se Ministar branitelja odgovorio vukovarskom gradonačelniku: "Nije mi jasno što se to dogodilo ove godine" Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Stigli na liječenje Ministar Medved o ozljedama ukrajinskih ranjenika: "Radi se o različitim eksplozivnim, prostrijelnim ozljedama, specifičnim za rat"

Nakon sastanka Đur Glogoški, jedan od organizatora prosvjeda, kazao je da šator u Savskoj 66 ostaje do daljnjega. 'Šator ostaje jer problemi branitelja nisu riješeni', poručio je Glogoški.

Na sastanku  je odlučeno da se za sedam do deset dana osnuju radne skupine predstavnika Ministarstva i udruga koje će se baviti rješavanjem braniteljskih problema, rekao je novinarima nakon sastanka predsjednik Zbora gardijskih brigada Dražimir Jukić.

Jukić je kazao kako je to bio više informativni sastanak na kojem nisu doneseni konkretni zaključci, osim o osnivanju radnih skupina. Ministar je pozvao udruge da u radne skupine odrede ljude koji dobro poznaju probleme branitelja, rekao je Jukić i naglasio da će se uz političku podršku Vlade ići prema rješavanju problema.

'Što se tiče prosvjeda, to nije na gospodinu ministru. Mislim da tu politika mora odlučiti i politika mora neke pomake napraviti, znači ipak je na Vladi. O tome se može razgovarati kada se naprave neki pomaci u rješavanju ključnih problema', rekao je Dražimir Jukić, iz Zbora gardijskih brigada.

'Zakon je najvažniji, ali do donošenja zakona potrajat će nekoliko mjeseci iako smo mi pripremili zakon u ovih godinu i po dana, a sudjelovao je u pripremi i sami gospodin Medved. Znači da je on upoznat s ključnim problemima i upoznat je s načinom rješavanja tih problema', kazao je Marko Radoš iz udruge stopostotnih HRVI.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene