Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŠTEDA ZA POSLODAVCE

VIŠE OD 100 MJERA Predstavljen Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Npr. bit će omogućeno da se rizik procjene zaštite na radu obavi kroz online obrazac koji će biti standardiziran i usklađen s takvim obrascima koji se primijenjuju u zemljama EU-a", kazala je ministrica Martina Dalić.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić predstavila je danas u Šibeniku Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva. Istaknula je da plan donosi više od 100 mjera koje su usmjerene na pojednostavljenje postojećih zakonskih propisa kako bi se osigurala ušteda za poslodavce u smislu manjih troškova.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Mislav Bago i ministar Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Gost Dnevnika Nove TV Ministar Horvat o novim Vladinim potezima, brodogradnji i Danku Končaru

Akcijski plan donosit će i bolji i brži pristup tržištu. "Ono što akcijski plan donosi, donosi pojednostavljenje i pojeftinjenja, posebno za male poduzetnike. Npr. bit će omogućeno da se rizik procjene zaštite na radu obavi kroz online obrazac koji će biti standardiziran i usklađen s takvim obrascima koji se primijenjuju u zemljama EU-a.

Malim poduzetnicima s do 50 zaposlenih otvorit će se mogućnost da ga koriste i time ostvare uštedu u odnosu na onaj način na koji danas udovoljavaju tom zahtjevu", kazala je Dalić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene