Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogli Nizozemci

Marko Polo u Lošinju, izvučeni automobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponos hrvatske bijele flote Marko Polo stigao je u brodogradilište Lošinjska plovidba.

S nestrpljenjem su ga dočekali vlasnici automobila koji su 28 dana bili na brodu nasukanom na otočiću Sit. Šteta još nije procijenjena, a Jadrolinija kao vlasnik broda ne izjašnjava se kakva će biti sudbina najvećeg hrvatskog trajekta. Nakon 28 dana, jučer odsukani Marko Polo iz kornatskog akvatorija sretno je stigao na svoje odredište - Lošinj. Iskrcani su automobili, a najsretniji su njihovi vlasnici koji su ih napokon i preuzeli. Izvlačenje broda nije prošlo bez komplikacija. Veći dio pramca morao se odrezati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo prometa Kažnjen kormilar s broda 'Marko Polo' Slika nije dostupna Kormilar ostao čist Drugi časnik Marka Pola kažnjen s 25.000 kuna

>> Nakon 27 dana konačno odsukan Marko Polo

Izvlačenje će morati platiti oko milijun i 200 tisuća dolara. Šteta još nije procijenjena. 'Mi smo radili tako da budemo 200 posto sigurni, ne 100 nego 200 posto da on izađe i izašao je, sve drugo da kažem bilo bi suvišno, a najbitnija stvar je da u tih 28 dana nitko se nije ozlijedio', rekao je Tomislav Šikić, voditelj spašavanja. Još nije poznat točan uzrok nasukavanja trajekta Marko Polo, koji je umjesto u luci Bari završio na stijenama Sita.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene