Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kormilar ostao čist

Drugi časnik Marka Pola kažnjen s 25.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik saslušalo je danas i donijelo rješenje o prekršaju protiv Sanjina Tulića, drugog časnika palube broda 'Marko Polo' koji je u optužnom prijedlogu zajedno s još trojicom članova posade okrivljen za propust u vođenju navigacije zbog kojeg se 'Marko Polo' 24. listopada 2009. u 1,59 sati nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita.

Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik izreklo je Sanjinu Tuliću novčanu kaznu u iznosu od 25.000 kuna te zaštitnu mjeru oduzimanja tri svjedodžbe o osposobljenosti na rok od dvije godine, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Također, danas je saslušan i drugi kormilar Željko Baržić, no Vijeće za prekršaje obustavilo je protiv njega prekršajni postupak. Naime, Vijeće je nakon sagledavanja dokaza (brodskog dnevnika i plana putovanja) utvrdilo da nije dokazano da je Baržić učinio prekršaj koji mu se optužnim prijedlogom stavlja na teret, odnosno da nije mogao biti na zapovjedničkom mostu, s obzirom na to da je obavljao uobičajenu protupožarnu ophodnju.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

>> Marko Polo u Lošinju, izvučeni automobili

Kormilara Vlatka Jukića, koji je sa Sanjinom Tulićem u trenutku nasukanja broda bio na zapovjedničkom mostu, Vijeće za prekršaje saslušat će 11. prosinca 2009. godine, dok za zapovjednika Zdenka Radića još nije određen termin saslušanja. Prema optužnom prijedlogu, Radić je odgovoran jer prilikom prolaska broda kroz rivanjski kanal, a prije nasukanja broda, nije osobno upravljao brodom, što je bila njegova obveza sukladno Pomorskom zakoniku. Nakon rješenja o prekršaju Vijeća za prekršaje može se podnijeti žalba, o kojoj u drugom stupnju odlučuje Visoki prekršajni sud. Vezano uz možebitnu kaznenu odgovornost, u priopćenju se napominje da je cjelovita dokumentacija dostavljena Državnom odvjetništvu u Šibeniku i na njihovo traženje Krim odjelu Policijske postaje Šibenik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene