Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka ministru Matiću

Markač: Nije vrijeme za objavu Registra branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je proglašen počasnim građaninom Osijeka, general Mladen Markač komentirao je najavu objave registra hrvatskih branitelja. Kaže da, što se njega i Specijalne policije tiče, s tim nema problema, ali da možda još nije trenutak za to.

General Mladen Markač rekao je danas u Osijeku kako on nema ništa protiv objave Registra branitelja, no kako možda sad nije trenutak za to.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog izuzeća jednog suca Haag odgodio izricanje presude Šešelju na neodređeno Slika nije dostupna Glavni haški tužitelj Brammertz će tražiti reviziju presude Stanišiću i Simatoviću, o Gotovini još nije odlučio

>> Generali Markač i Gotovina počasni građani Osijeka

Na upit novinara kako komentira najavljenu objavu Registra branitelja, Markač je kazao kako on, kao zapovjednik specijalne policije u ratu kod koje je to riješeno, nema ništa protiv toga. No možda nije vrijeme da se taj Registar objavi sad, kad u Srbiji ima negativnih reagiranja nakon oslobađajuće presude na Haškom sudu generalu Gotovini i njemu, smatra Markač. Moglo bi doći do podizanja novih pojedinačnih optužnica za ratni zločin, a postoji mogućnost da se manipulira tim Registrom, kazao je.

Markač je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka primio povelju počasnog građanina. Počasnim građaninom proglašen je i Ante Gotovina, koji danas nije bio u Osijeku u zato što se razbolio, objasnio je novinarima Markač i rekao kako će i general Gotovina uskoro doći u Osijek primiti povelju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene