Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za istinu

Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju"

Aktualno Galerija Domagoj Mikić i Robert Čusek - 4 Domagoj Mikić i Robert Čusek - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Robert Čusek - 2 Domagoj Mikić i Robert Čusek - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić i Robert Čusek - 1 Galerija 1/4 >>
Odjeknula je priča dviju obitelji koje su u četvrtak u emisiji Provjereno iznijele teške optužbe na račun Centra za socijalnu skrb Varaždin u vezi posvajanja dva brata. Obitelji tvrde da su u centru zatajili teške bolesti posvojene djece. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s voditeljem Područnog ureda Varaždin CZSS-a Robertom Čusekom.

Sve je odrađeno po pravilima struke i u skladu sa zakonom u ovim slučajevima, ustvrdio je voditelj Područnog ureda Varaždin CZSS Robert Čusek u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem vezano uz slučajeve dvije obitelji koje su u emisiji Provjereno iznijele teške optužbe na račun Centra za socijalnu skrb Varaždin u vezi posvajanja dva brata.

Obitelji tvrde da su u Centru zatajili teške bolesti posvojene djece. Jesu li posvojitelji znali za zdravstvene probleme, pitao je Čuseka Mikić.

"Posvojitelje upoznajemo sa svim podacima kojima u tom trenu raspolažemo. I djeteta i roditelja, tim podacima kojima raspolažemo u određenom trenutku", kaže Čusek.

Kako nakon 22 godine jamčiti da su bili upoznati sa svime, zanimalo je reportera Dnevnika Nove TV.

Čusek kaže kako je u tom procesu sudjelovao cijeli tim i da je radio po Obiteljskom zakonu.

Pročitajte i ovo Rafalei Dan nakon spektakularnog dočeka Dnevnik Nove TV u najčuvanijoj vojnoj bazi: Rafalei kane obletjeti cijelu Hrvatsku, no jedno je strogo povjerljivo

Jesu li stavili potpis da su upoznati sa svime, pitao je Mikić.

"Ne mogu govoriti o tim podacima, to je službena tajna", rekao je Čusek i istaknuo: "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju".

"Sam sam pogledao spis, nadležna je inspekcijska služba, koja može naložiti uvid u spis", dodao je.

O čemu se treba voditi računa kod posvojenja, pitao je reporter.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Predsjedništvo SDP-a Grbin: "Odluku će morati donijeti oni u DP-u. A Plenkoviću treba psihijatar, frajer si je osigurao zlatni padobran"

"Mi vodimo o svemu računa, važna je dobrobit djeteta, važno je da posvojitelj klikne s djetetom", uvjerava Čusek.

Očekujete li inspekciju, pitao je Mikić.

"U svakom slučaju nije nam to ništa novo. S inspekcijom surađujemo i pomažu nam u nekim konkrektim slučajevima i primjerima da poboljšamo svoj rad", zaključio je Čusek.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene