Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka s ceste

Marijana Petir s pločnika se obrušila na Vesnu Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marijana Petir je ispred ministarstva Vesne Pusić kazala kako je poražavajuće za resor ministrice vanjskih poslova da građani ne znaju kako glasati na izborima za Europski parlament.

HSS-ova Marijana Petir odabrala je pločnik ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova kao mjesto na kojem će u ponedjeljak održati svoju konferenciju za medije. Na neobičnoj i nesvakidašnjoj lokaciji novinarima je pričala o izborima za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krešimir Beljak Beljak: "Ne želim ulaziti u polemike s Petir, za sve što će joj se dogoditi odgovorna je sama" Slika nije dostupna U Dnevniku Nove TV Marijana Petir u prvom televizijskom intervjuu nakon izbacivanja iz HSS-a

S pločnika je poručila kako je za Vesnu Pusić i njezin resor poražavajuća činjenica to što velik broj ljudi ne zna na koji se način može glasovati na izborima za Europski parlament.

Gužva među kandidatima za jedno od najpoželjnijih radnih mjesta!

Naime, HSS-ovci su u Zagrebu proveli anketu na slučajnom uzorku od 866 ljudi, a rezultati njihove ankete pokazali su da 81,1 posto građana ne zna što je preferencijalno glasovanje, dok je 75,5 posto ispitanika za neznanje okrivilo ministarstvo kojem je na čelu Pusić.

Građani su MVEP i njegovu šeficu ocijenili ocjenom 1,5, a Petri je rekla kako je to 'više nedovoljan nego dovoljan'.

'Ponižavajuće rezultate za ministricu i resor' kako ih je opisala Petir, poslat će MVEP-u kada obrade cijelu Hrvatsku.

Petir su bitni preferencijalni glasovi

Inače, Marijana Petir jedna je od onih koji se natječu za mjesto u Europskom parlamentu. Na listi koalicije HDZ-a, HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčević i nekih manjih stranaka zauzela je peto mjesto. Prema rezultatima ankete europskog portala Pollwatch navedena koalicija mogla bi osvojiti samo četiri mjesta u EP-u pa su Petir itekako bitni preferencijlani glasovi zbog kojih je zabrinuta. Ona vjeruje da će ih osvojiti dovoljno.

Petir izabrana u Odbor za ljudska prava: 'Ali ona je homofob desetljeća!'

Zbog hrvatskog sela 'koje je danas na koljenima', Petir će ako uđe u EP biti u odboru za poljoprivredu.

Novinari su je pitali i kakvo je njezino stanovište o tome da abortus prođe kao temeljno ljudko pravo. Rekla je kako je pravo na život temeljno ljudsko pravo, ugrađeno u Ustav RH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene