Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon optužbi Grmoje

Zdravko Marić: "Išlo se na najniže strasti, u Saboru ću pobiti sve optužbe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marić je poručio kako će tijekom rasprave o povjerenju pobiti sve optužbe.

Ministar financija Zdravko Marić odgovorio je na optužbe koje je protiv njega iznio Mostovac Nikola Grmoja ustvrdivši kako od 2007. godine porezni nadzor nije ušao u Agrokor te da je ministar za to znao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrat na glasovanju Saucha i Esih glasovali protiv nepovjerenja Mariću, Glasnović napustio sabornicu Slika nije dostupna Završila sjednica Sabora Odbor za Ustav sutra odlučuje ima li Reiner pravo predsjedati nakon ostavke Petrova

Marić je ustvrdio kako nitko od poreznih obveznika nema preferencijalan status u Poreznoj upravi.

"Ja ne želim to komentirati. Nekoliko sam puta rekao da kao ministar financija, državni dužnosnik, postoje instituti koji nas obvezuju na suzdržavanje od komentara, a to je institut porezne tajne. Porezna uprava je samostalna i jedinstvena služba. Sve procedure su propisane zakonom pa tako i kako se porezni obveznici nadziru. Što se tiče velikih poreznih obveznika poput Agrokora, za njih imamo i poseban odjel. U slučaju velikih poreznih obveznika, nadzor se provodi kontinuirano. O optužbama da 10 godina porezna nije bila u Agrokoru morate pitati onoga tko je rekao. Uopće ne želim komentirati izjavu Grmoje. Ja se zalažem za izgradnju i unaprjeđenje svih institucija. I dalje stojim iza Porezne uprave i smatram da moje kolege odgovorno i časno rade svoj posao. Sigurno postoje i individualni propusti, ali za takve tvrdnje i otkuda takve informacije morate pitati Grmoju. Bilo je i prije spekulacija o velikom poreznom dugu i tada sam rekao da Porezna uprava provodi sve zakonom propisane radnje. Nitko nema preferencijalni status", kazao je Marić.

Na pitanje misli li da treba odstupiti, Marić odgovara:

"Mislim da sam nebrojeno puta rekao. Izrečene su dosta teške optužbe koje su neutemeljene i argumentirano ću ih pobiti. Išlo se na najniže strasti i ugrožavanje mog integriteta. U Saboru ću imati priliku da argumentirano pobijem sve neutemeljene optužbe i demonstriram da sam od prvog dana radio u interesu javnosti. To što me Mostovi ministri ne priznaju, to je njihova stvar", kazao je Marić.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene