Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvao veliko zanimanje

Mariborski taksist postao većinski vlasnik Luke Zadar: 'Tražio sam novi izazov!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna informacija iz poslovnog svijeta izazvala je veliko zanimanje. Većinski vlasnik luke Zadar postao je - mariborski taksist. Vlasništvo je preuzela njegova hrvatska tvrtka registrirana u Zagrebu. Za Dnevnik Nove TV otkrio je kako i zašto se odlučio za taj potez i kakva su mu očekivanja.

Kako je taksist iz Maribora postao većinski vlasnik Luke Zadar? Za Danijela Robnika nema tu neke velike filozofije. 'Do te odluke je došlo iz čistog poslovnog i osobnog razloga jer ja želim živjeti u Hrvatskoj, sviđa mi se Dalmacija. Hoću otvoriti novi posao, tražio sam novi izazov i našao sam Luku Zadar, našao sam priliku da nešto napravim', kazao je .

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Robnik ima ambiciozna očekivanja - u prvih pet godina zaposliti 150 ljudi, povećati promet 300 do 400 posto, ali i uložiti 20 milijuna eura. Strateškog partnera kaže ima i u Abu Dabiju koji je, također, zainteresiran za zadarsku luku. Nije mu jasno, ističe, kako to do sada nitko nije prepoznao, jer je luka Zadar najveći potencijal na Mediteranu.

>> Zadar: Problemi s novim i skupim gradskim trgom!

'Mi već imamo jedan stručni tim mladih ljudi, jer ja kažem da svakom treba dati priliku. Mladi ljudi - to je kod nas budućnost. I za mene rade, u našem timu najstariji čovjek ima 35 godina', kazao je Robnik.

Zadarska lučka uprava u državnom je vlasništvu, a prioritetni koncesionar je Luka Zadar. Robnik je kupio 53,6 posto dionica i to mu nije jedina tvrtka - 95 postotni je vlasnik tvrtke Vehere, koja je pak vlasnik Profana d.o.o. Profan je vlasnik Profan Plus Gmbha, koji je prije nekoliko mjeseci postao 25- postotni vlasnik Grepa koji je gradio sportski park Stožice. Glavni fokus sada mu je u Zadru. 'To je moj životni projekt, to sam sanjao kao mali, htio sam studirati pomorstvo u Piranu', priča Robnik.

Svi ga znaju kao mariborskog taksista, jer u vlasništvu ima i poznatu taxi tvrtku u Sloveniji u kojoj je zaposleno 80 ljudi, a kaže kako je startao s tvrtkom u stečaju i dva zaposlena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene