Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skliske ploče, Vlaga, Razbijanje...

Zadar: Problemi s novim i skupim gradskim trgom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadranima je problem postao novoobnovljeni Trg Petra Zoranića. Nova atrakcija u staroj gradskoj jezgri, na koju su postavljene staklene ploče, za kišnog vremena pretvara se u opasno klizalište. Proteklog vikenda našao se i na meti vandala.

Obnovljeni Trg Petra Zoranića svečano je otvoren tek nekoliko dana uoči lokalnih izbora. No, zamišljen kao 'dnevni boravak' grada ubrzo je počeo pokazivati manjkavosti, posebno za kišnih dana. Ploče se zamagljuju i kriju pogled na drevne ostatke koji su ispod stakla. Zbog vlage i neopreznog hoda, često dolazi do toga da građani padaju.

Pročitajte i ovo Obnova mrtvačnice na groblju Mirogoju važna obavijest Obnavlja se mrtvačnica na Mirogoju, ispraćaji preselili na novu lokaciju Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3

Zato su postavljene privremene oznake opreza. Previše nedostataka s obzirom na paprenu cijenu gradnje. 'On je koštao 8.700.000 kuna', kazao je Matko Segarić, pročelnik upravnog odbora za graditeljstvo Grada Zadra.

>>
FOTOGALERIJA Zadar: Turisti za sreću ubace i po 200 kuna!

Staklena atrakcija još je ljetos završila na popravnom, već četiri mjeseca čeka se bolje i sigurnije rješenje. 'Pa smo zatražili od projektanta da nam da projektno rješenje koje bi bilo dovoljno kvalitetno, prozirno da se vide ostaci iskopina, ali opet koje bi bilo kvalitetnije što se tiče opasnosti klizanja. Prema procjeni, to bi sada koštalo oko 50.000 kuna', kazao je Segarić.

No, čak ni opasna površina nije smetala turistima za novu dosjetku. Zadar nema fontane, pa novac za sreću ubacuju kroz razmak između ploča. Osim kovanica, nakupilo se tu i krupnih novčanica. I nažalost, proteklog vikenda prilika je stvorila lopova, pa je staklo razbijeno, a novac otuđen. 'Nepoznati je počinitelj na Trgu Petra Zoranića u Zadru podignuo staklo arheološkog lokaliteta koje je potom puklo i nakon čega je otuđio neutvrđeni novčani iznos kojeg inače građani unutra ubacuju', kazala je Nikolina Bačić iz PU zadarske.

Moderne atrakcije Zadru svakako idu u prilog, no inovativan pristup gradskoj estetici ovdje je pokazao i svoju drugu stranu. Da se ovakva oštećenja više ne bi događala, u zadarskoj Gradskoj upravi najavili su postavljanje video nadzora, i to što prije. Istina je da novi Trg Petra Zoranića ima svoju vrijednost i značaj za turistički ugled, no pitanje je - je li njegova obnova, uz očite manjkavosti, bila potrebna baš u vrijeme krize, kada ukupan dug Grada Zadra iznosi čak 69 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene