Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi se izjasnili

Maestro: Optuženi se ne osjećaju krivima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam optuženika iz afere Maestro ustvrdili su danas na zagrebačkom Županijskom sudu da se ne osjećaju krivima niti po jednoj točki USKOK-ove optužnice podignute nakon jedne od najvećih hrvatskih antikorupcijskih akcija.

Uz dvojicu bivših potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Josipa Matanovića i Roberta Pešu na optuženičkoj klupi pred sutkinjom Ivanom Kršul našli su se i šef službe prodaje nekretnina Fonda Igor Petlevski, viši savjetnik u toj službi Darko Mrkonjić osječki poduzetnik i profesor tamošenjeg Ekonomskog fakulteta Mane Medić, odvjetnici Juraj Parazajder i Asja Piplović, te njezin suradnik Mladen Jandriček.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osvoji rock vikend u Londonu za cijelo društvo! Slika nije dostupna Kratki pregled 5 afera zvučnih naziva

>> Slučaj 'Maestro' u studenome na sudu

USKOK ih tereti za primanje i davanje mita, pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Nekoliko dana ranije na optuženičkoj klupi našli su se i treći potpredsjednik Fonda Ivan Gotovac te poduzetnik i donedavni bjegunac Svjetlan Stanić.

Pred zasebnim sudskim vijećem oni su u srijedu 5. studenog kazali da se ne osjećaju krivima, a Stanić je ponudio i jamčevinu od dva milijuna kuna kako bi se branio sa slobode.
Njegovo puštanje iz pritvora nakon USKOK-ove žalbe treba potvrditi Vrhovni sud.

Akcija Maestro, tajna istraga korupcije u HFP-u doživjela je vrhunac u lipnju prošle godine kada su uhićena trojica potpredsjednika Fonda i još nekoliko osoba. Sudska istraga završila je krajem siječnja, a USKOK je sredinom veljače podignuo optužnicu. No, od tada pa do početka suđenja prošlo je gotovo punih devet mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene