Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'Maestro' u studenome na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem potpredsjedniku Fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu i odbjeglom poduzetniku iz BiH Svjetlanu Staniću trebalo bi početi 5. studenoga, a pet dana kasnije na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda sjesti će ostalih osmero optuženika iz slučaja 'Maestro'.

Od ranije je već poznato da će Gotovcu i Staniću, za koje je izdvojen postupak od ostalih optuženika, suditi sudac Vladimir Pavleković koji je potvrdio da je glavnu raspravu zakazao za 5. studenoga.

Pročitajte i ovo Bradley Cooper - 1 Šminker se ispričao Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..." Slika nije dostupna ISKORISTITE PRILIKU Figurella mršavljenja u Zagrebu, Zadru i Rijeci još povoljnije uz Mastercard® i Maestro® kartice!

Optuženi Gotovac na raspravu će doći sa slobode na koju ga je nedavno pustio Vrhovni sud nakon 16 mjeseci pritvora, dok će se Staniću suditi u odsutnosti jer je nedostupan. Naime, on je državljanin BiH, gdje i živi, a ta država, kao i Hrvatska, ne izručuje svoje građane.

>> Slučaj 'Maestro: Ivan Gotovac pušten iz pritvora

>> Suđenje za slučaj Maestro počinje 10. studenoga

>> USKOK podignuo optužnicu protiv 10 osoba u predmetu 'Maestro'

Suđenje ostalima optuženima voditi će sutkinja Ivana Kršul koja je već ranije početak postupka odredila za 10. studenoga.

U oba slučaja na početku glavne rasprave očekuje se čitanje optužnice i izjašnjavanje optuženih o krivnji.

USKOK je zajedničku optužnicu protiv svih osumnjičenih u antikorupcijskoj akciji 'Maestro' podigao u veljači ove godine.

Uz Gotovca i Stanića, optužena su još dvojica bivših potpredsjednika Fonda Josip Matanović i Robert Peša, zatim voditelj Službe prodaje nekretnina Fonda Igor Petlevski, viši savjetnik u toj Službi Darko Mrkonjić, osječki poduzetnik i izvanredni profesor tamošnjeg Ekonomskog fakulteta Mane Medić te odvjetnici Juraj Parazajder i Asja Piplović i njezin suradnik Mladen Jandriček.

USKOK ih tereti za primanje i davanje mita, pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene