Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Borit ću se za istinu'

LOVRIĆ MERZEL NIJE IZNENAĐENA OPTUŽNICOM 'Vrijeme je da se čuje druga strana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja ću to sigurno uspjeti, ja u to vjerujem', sigurna je bivša sisačka županica.

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel došla je danas na svoje radno mjesto u Sabor, gdje je s novinarima komentirala optužnicu te najavila upućivanje prigovora na nju. Nikada, kaže, nije bježala od novinara, a s obzirom na to da istraga više nije tajna, poručila je da nije kriva i da će boriti dok to ne dokaže.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

'Vrijeme je da se čuje druga strana. Izlazile su neistinite informacije iako je istraga tajna. Ja ću reći da nisam iznenađena optužnicom jer nakon godinu i pol dana svega što se događalo bilo je logično da u obrani onoga što se činilo s te strane idu s optužnicom.

Uputit ćemo prigovor na tu optužnicu, ona je puna neistina i neargumentiranih stvari, tako da će se uložiti prigovor i argumentirano ćemo i na osnovu dokaza i ''papira'' u daljnjem postupku dokazati da je sve to što mi se stavlja na teret', apsolutno nemoguće da su to djela koja sam ja počinila. Nemoguće je da se meni stavlja na teret odluka koju ja uopće nisam donijela, a govorimo i o Hitnoj i o cestama.

Tu odluku donijela je Županijska skupština, i jednu i drugu, za ceste Povjerenstvo, a ja sam potpisala odluku u skupštini. I, naravno, tako i određene druge stvari koje se spominju u optužnici koju ja dosad nisam vidjela nego sam pročitala ono što i vi', uvjerava Lovrić Merzel. Naravno, dodaje, da cijelu optužnicu opovrgava.

USKOK podigao optužnicu protiv Marine Lovrić Merzel

'Mi smo do sada čuli priču istrage i USKOK-a, i ovaj dojam koji su oni ostavljali godinu i pol dana – od smjene vlasti, promjene volje birača, nadalje… Znate da je meni bilo uvjetovano da izađem van i dam ostavku. A ono sve što se meni stavlja na teret apsolutno je nemoguće da se dogodi. Ja sam i u onom dijelu obrane davala određene dokaze koji se nisu uvažavali, ali ja vjerujem u hrvatsko pravosuđe i sve dokaze koje ću podastrijeti. O mitu uopće ne želim komentirati, jer ako netko nije prvi, ako je netko bio drugi, a prvi je mogao sve iskoristiti…

I ovo što ponavljam, odluke koje nisam donijela ja nego skupština i Povjerenstvo, a cijeli postupak je vodila jedna renomirana svjetska tvrtka, a ne Županija… O čemu mi govorimo, o kojoj šteti mi govorimo ako je županija uplatila 3,5 milijuna kuna udjele, a prodala ih za 20, jesam li ja učinila štetu?', zanima Lovrić Merzel te dodaje da ima dovoljno vremena da sve dokaže argumentirano, postupcima, dokumentima, odlukama.

'Ni u kojem slučaju ne bježim od bilo koje svoje odgovornosti, stojim iza svega što sam rekla i, vjerujte, dok dišem, do posljednjeg trenutka borit ću se za istinu i sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonima i svojim ovlastima', tvrdi Marina Lovrić Merzel.

Marina Lovrić Merzel peglala službene kartice za privatne troškove?

A na pitanje što misli, tko joj „podmeće“, kaže da će vrijeme pokazati, ali da sada ne želi spekulirati. Ponavlja, interes nje i svih onih koji su radili s njom jest da dokažu dokumentirano i argumentirano da su radili na osnovu zakona.

'Ja ću to sigurno uspjeti, ja u to vjerujem', sigurna je. Novinare zanima je li joj neugodno pred njezinim biračima, ljudima koji plaćaju njezin posao u Saboru.

'Ja sam kao županica radila 10 godina po 15 sati dnevno i to su birači honorirali tri puta birajući me za županicu. Možda se netko drugi ne bi ni pojavio danas pred vama, niti bi se pojavio svaki dan u Saboru kada on zasjeda nakon svega što je bilo u javnosti, a to isto govori o snazi i odgovornosti da ja stojim iza onoga što sam rekla, i ne skrivam se ni od koga. A svi oni koji meni pokušavaju nešto staviti na teret…

Zašto, zbog čega, o čemu se sve radi, vjerujte da će to vrijeme pokazati i mislim da će doći vrijeme kada će drugima biti neugodno, a ne meni. Ja ću se boriti za istinu i vjerujem, kako vjerujem u sve ono što je pravda, tako vjerujem da bez obzira na to koliko trajalo, da ću se izboriti. A to je li ugodno, pa možete si zamisliti, nije ugodno, ali to isto nešto govori.

Ja nisam osoba koja ne razumije situaciju u kojoj se nalazim, moja obitelj, moja djeca, moji suradnici, moji prijatelji, pa ta situacija je izuzetno teška i ponekad si postavljate pitanje kako to sve uopće možete nositi. Ono što je prestrašno jest da netko o vama radi i sustavno gradi sliku na poluinformacijama, na neistinama i da za to uopće ne odgovara', kritizira Marina Lovrić Merzel.

SMJENE NA VRHU SISAČKE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE HDZ sad ima većinu

Pa tko vam to radi, pitamo je.

'Pa tko je puštao sve ove informacije van. Mislim, ja sam tu da odgovaram za nešto kad se kaže da, točno je, i kad sve to prođe svoju proceduru i ustanovi se – to je ona učinila. Ali stvarati sliku monstruma, rastrošne, bahate, ovakve, onakve, vrijeđati moju obitelj, pisati, znate, ispod razine može se komentirati nešto što ja radim, ali kad netko tako ružno govori o vašem privatnome životu, a nikada vas nije vidio ni popio kavu, i to čita cijela Hrvatska, pa za to nisam odgovorna ja', odgovara Lovrić Merzel.

Pitanje boji li se povratka u zatvor ne razumije te odgovara protupitanjem zašto bi ona ponovno završila u zatvoru.

'Ne razumijem vaše pitanje, pred nama je sudski proces, a kako će on završiti', ja vjerujem da će završiti onako kako sam rekla i da ću se obraniti. Svi smo tu i vidjet ćemo i pratiti, ja vam stojim u svakom trenutku na raspolaganju, meni je i drago da je takozvana tajnost u istrazi završila i da se konačno može čuti ne samo priča, nego dokazi i argumenti druge strane, odnosno moje i mojih suradnika', zaključila je Marina Lovrić Merzel. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene