Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg, vjetar i prometne nesreće

DIO HRVATSKE U BLOKADI Loši vremenski uvjeti i kaos u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loši vremenski uvjeti izazvali su brojne probleme u prometu širom Hrvatske.

Zbog prepriječenog teretnog vozila zatvorena je autocesta A4 Goričan-Zagreb između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba, autocestom A1 nakon čvora Ogulin u smjeru Splita, također zbog prepriječenog teretnog vozila, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC43 u Šemovcima, ulica Šime Pandura, vozi se jednim trakom, naizmjence, a državna cesta DC1 u Ilovcu kod Karlovca je otvorena, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, A2 Zagreb-Macelj između Jankomira i Zaboka , staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja (Karlovac) i Gračaca.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila. Na dionici između vijadukta Baričevići i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog vjetra.

I z smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama (osim ako nije drugačije prometnim znakom uređeno) mogu voziti autocestom A1 do čvora Žuta Lokva, državnom cestom preko Vratnika (DC23) do Senja i dalje Jadranskom magistralom prema Rijeci (DC8).

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u većem dijelu ostatka zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima HAK savjetuje na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Zatvorena pruga između Zaprešića i Podsuseda

Zbog kvara na kontaktnoj mreži u petak u 4,50 sati za promet su zatvorena oba kolosijeka između Zaprešića i Podsuseda, a sve stručne službe rade na otklanjanju kvara na kontaktnoj mreži, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica. (Hina)

Putnike prevoze autobusi između Zaprešića i Gajnica, a zbog nedovoljnog broja autobusa, HŽ upućuje putnike i na redovne autobuse ZET-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene