Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok ponoć 4. svibnja

Rezultati lokalnih izbora 2017 - Lokalni izbori 2017: Još nepuna četiri dana za kandidiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepuna četiri dana preostala su za kandidiranje za skore lokalne izbore, naime, ponoć 4. svibnja (četvrtak), krajnji je rok do kojega u nadležna izborna povjerenstva, njih 576, moraju prispjeti prijedlozi kandidacijskih lista za izbore koji se održavaju u nedjelju, 21. svibnja.

Rezultati: drugi krug lokalnih izbora 2017

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP izgubio gradsko vijeće Rijeke Obersnel za Dnevnik Nove TV: ''Gotovo svi ujedinili su se protiv SDP-ove koalicije i mene'' Slika nije dostupna Gotova drama u Starom Gradu Rasplela se zavrzlama između Mihaele i Antonija

Povjerenstva potom imaju rok od 48 sati da sastave i objave sve pravovaljano predložene liste i zbirnu listu za izbor općinskih i gradskih vijeća, županijskih skupština te za izbor načelnika, gradonačelnika i župana i njihovih zamjenika. Objavljuju ih u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, internetskim stranicama lokalne jedinice.

Danom objave zbirnih listi počinje izborna kampanja koja će trajati do ponoći, 19. svibnja, dakle 14 dana. Kampanja ne mora početi istodobno u svim jedinicama, njezin početak ovisit će o objavi listi, neke jedinice mogu ih objaviti već 5. svibnja, druge mogu čekati krajnji rok za to, dakle ponoć 6. svibnja.

Već broj jedinica u kojima se bira lokalna vlast upućuje da su skori izbori složen i opsežan posao, potvrđuje to i podatak o broju kandidata s prošlih lokalnih izbora, bilo ih je više od 56 tisuća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene