Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša nije smetala

Dubrovnik: Prizori kao usred ljeta, samo u dugim rukavima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetskim turističkim stranicama Dubrovnik je i dalje hit, jer kišno vrijeme nije promijenilo turističku sliku Straduna. Među zidine su stigle tisuće turista.

Stradun je bio prepun, ali to je, čini se, posljednji ovakav vikend u ovoj godini. Danas je u Dubrovnik kruzerima stiglo 5.000 gostiju i to je posljednji ovogodišnji veliki dolazak kruzera. Unatoč lošem vremenu, Grad je živnuo, na ulice su se vratili suveniri, gradom je odzvanjao zvuk ljerice i gitare. Dubrovnik je barem na kratko pokazao svoje ljetno lice, ovoga puta u nešto dužim rukavima.

Pročitajte i ovo Novac od zidina i spomeničke baštine Nejasno izvješće Nikome nije jasno gdje je nestao novac: "Mislim da je to nešto trulo" Slika nije dostupna Udarni vikend Dubrovnik: Kruzerima samo danas stiglo gotovo 13.000 turista

Kiša ni tmurni oblaci nad Gradom nisu zaustavili turiste. Malo toplija odjeća, i Gavin i Eleanor iz Australije krenuli su u upoznavanje stare jezgre Dubrovnika. 'Na odmoru smo, pa nam kiša baš i ne smeta. Obići ćemo zidine, prošetati sve do mora i negdje popiti kavu', kazala je Eleanor.

>>
Čitatelji uglednog 'USA Today' Dubrovnik proglasili 4. najljepšim gradom u Europi!

I u kasnom jesenskom ruhu Dubrovnik živi turistički. Kruzeri su doveli 5.000 turista i svi oni slili su se među zidine. 'Arhitektura i zidine! Nikad nisam vidjela ovako nešto. Grad je zaštićen zidinama', kazala je Caroline s Novog Zelanda

I pred zimu vrijede ljetna pravila - turistima se treba pokazati ono najljepše, bitan je samo dobar zaklon od kiše. 'Ljudi ima manje nego obično i to vam je sve u letu, prođu i tako. A ja se sklonim ovdje kad je kiša, s mojih skala se pomaknem u ovu rupicu', kazala je Kate Stojanović, prodavačica suvenira.

Posljednji vikend s velikim dolaskom kruzera, razveselio je ugostitelje. Veliki kruzeri u Dubrovik se vraćaju za Uskrs. Ipak, mali kruzeri, do stotinjak putnika, i dalje nastavljaju s dolascima u Dubrovnik sve do Badnjaka, kada će u Dubrovnik stići 1.500 gostiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene