Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove pohvale

Čitatelji uglednog 'USA Today' Dubrovnik proglasili 4. najljepšim gradom u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobar glas daleko se čuje, turisti koji su uživali u svome odmoru nastoje to podijeliti sa što više svojih prijatelja, a upravo to najbolja je turistička reklama. Dubrovnik je tako, po izboru samih turista, nakon brojnih pohvala proglašen i 4. najljepšim europskim gradom.

Čak ni ružno vrijeme nije usporilo turiste u otkrivanju grada u zidinama.' Na stranu loše vrijeme, ovo je zemlja u koju ćemo se sigurno vratiti', kazao je Regg, turist iz SAD-a.

Pročitajte i ovo Otok Hvar - 1 skupocjeno ljetovanje Dnevnik Nove TV na našem najskupljem otoku: Pogledajte koliko čak i tamo cijene variraju Previše turista u Dubrovniku - 2 Prvi u Europi Dubrovnik prestigao Veneciju po broju gostiju po stanovniku: Velike turističke brojke donose i niz problema

Da uživanje Dubrovnikom ne traje kratko, potvrđuju sami turisti. Ugledni američki 'USA Today' po izboru čitatelja upravo je Dubrovnik proglasio 4. najljepšim europskim gradom. 'Glasovanje vrše isključivo čitatelji, koji mogu s nekim osobnim dojmom, temeljenim na puno putovanja koja su imali u svome životu, dati neku ocjenu', kazala je Jelka Tepšić iz TZ-a Dubrovnik.

>>
Ovako izgleda pustolovni turizam

Dubrovnik je tako, samo ove godine, proglašen i jednom od 25 svjetskih top atrakcija, jednom od najboljih lokacija za snimanje filmova, a nominiran je i za 8. svjetsko čudo. Sve to turisti itekako prate.

'Ovo je glavni razlog dolaska u Europu, željeli smo posjetiti Dubrovnik. Mnogi su nam pričali koliko je Dubrovnik zapravo lijep, morali smo to doživjeti', kazao je Jose, turist iz Meksika.

Ipak, uz pohvale tu su i kritike. Turistički novinari Dubrovniku tako zamjeraju visoke cijene, u odnosu na hrvatski prosjek, ali i velike gužve, posebice zbog brojnih kruzera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene