Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na iznos jedne plaće

Linić pripremio nacrt zakona kojim bi se ograničili minusi na tekućim računima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada spašava građane. Ministar Linić pripremio je nacrt zakona kojim bi se ograničili minusi na tekućim računima i to na maksimalan iznos jedne plaće.

Kamata na minuse ograničila bi se na 10 posto. Neslužbeno se doznaje da Vlada želi ograničiti i kamatu za stambene kredite. Ovaj zakon trebao bi ići na ruku korisnicima kredita u švicarskim francima.

>>
Linić ne odustaje od ideje da ograniči minuse na tekućim računima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donosimo primjer! Evo kako izgleda smanjivanje minusa na Linićev način Slika nije dostupna Linić o minusima na računima: 'Ne odustajem od smanjenja minusa! Ako banke žele rat, dobit će ga!'

Moguće je da će banke biti prisiljene kamate vratiti na visinu na kojoj su bile u trenutku potpisivanja ugovora. Mnogi stručnjaci, analitičari, pa i neki koalicijski partneri, ne slažu se s ovakvim zakonom.

'Ja ga službeno danas nisam dobio, ja imam dokument iz drugog mjeseca. Opće je poznat naš stav, ali za svaku drugu informaciju će potrebna biti ipak koalicijska koordinacija i razgovor, a onda ćemo više znati o tome', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene