Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić o minusima na računima:

'Ne odustajem od smanjenja minusa! Ako banke žele rat, dobit će ga!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić poručio je kako ne odustaje od ograničenja minusa po tekućim računima građana, a minusi će se moći pokriti kreditima s manjim kamatama.

Nakon što se digla velika buka oko najave za smanjenjem minusa koji sada može biti i u iznosu do tri mjesečna primanja, neki mediji prenijeli su navodnu odluku da se to ipak neće dogoditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Treba li Linić građanima određivati minus na tekućem? Slika nije dostupna Najava novih pravila Slavko Linić će vam određivati minus na računu: 'To je za korist građana'

'Banke žele rat i dobit će ga!

Međutim, ministar Linić je danas prije početka sjednice Vlade ta nagađanja novinarima opovrgnuo. Bio je jasan pri tome da ne odustaje od ograničavanja minusa. 'Banke žele rat i dobit će ga!', rezolutan je Linić.

>> VIDEO Evo kako Linićev plan izgleda u praksi

Očito je da se banke bore za svoje interese. Slavko Linić Ministar napominje kako se buka oko ovog pitanja digla kao 'rezultat prljavog posla banaka' i da je to 'znak da Vlada dobro radi i da radi u korist građana'.

Podsjetimo, prema izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju, koje su upravo u pripremi, bankama će biti ograničen minus koji mogu odobriti građanima do iznosa jedne mjesečne plaće.

Minus će moći pokriti kreditom s manjim kamatama

Ministar je poručio da neće dopustiti da banke zarađuju na građanima preko nečega što je uobičajeno i da će građani imati godinu dana da svoje minuse zamijene kreditima.

Istaknuo je da se svaki minus veći od iznosa jedne plaće mijenja u roku od godinu dana ugovorom o kreditu na koji će biti manje kamate te da se bankama neće dozvoliti da naplaćuju dodatne naknade kojima bi se izjednačilo kredite sa zaduživanjem na tekućim računima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene