Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić priprema novi 'stup srama'

Popis poslodavaca koji radnicima NE ISPLAĆUJU plaće?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek postoji ogromna brojka radnika kojima poslodavci opetovano ne isplaćuju plaće. U Minstarstvu financija nadaju se i tome stati na kraj.

Nakon što su se na 'stupu srama' našli porezni dužnici, ministar financija Slavko Linić kreće u pohod na poslodavce koji radnicima ne isplaćuju plaće i sprema stup srama i za njih.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

>> Linić poručio bankama: Zakon se mora poštovati, inače slijede sankcije

'Kako bi se smanjio broj poslodavaca koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima, već je uvedeno nekoliko mjera posebnim propisima, a njima u prilog ovim se Zakonom propisuje da Porezna uprava može objaviti listu poslodavaca za koje je sukladno dostavljenim propisanim izvješćima vidljivo da ne isplaćuju plaću svojim radnicima', pojašanjavaju u Ministarstvu financija novot koju će uvesti Zakonom o doprinosima, a prenosi Novi list.

Plaće i naknade plaće, radnicima se isplaćuju najkasnije do petnaestog dana idućeg mjeseca, osim ako kolektivnim ugovorom ili ugovorom o radu nije drukčije određeno. Sindikati često iznose brojku od 80.000 radnika, koji rade bez plaće.

Predloženim izmjenama zakona Porezna uprava će moći temeljem dostavljenih izvješća poreznih obveznika o dohotku od nesamostalnog rada, objaviti listu poreznih obveznika, odnosno poslodavaca, koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima i koji su na dostavljenim izvješćima tri mjeseca uzastopno iskazali samo obračun doprinosa kada plaća nije isplaćena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene