Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg i jaka bura

Lika zametena snijegom, dijelovi bez struje od subote navečer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo cijelu Liku protekle noći zahvatilo je sniježno nevrijeme, u Gospiću je palo više od 30 centimetara snijega, a u gorskim predjelima snježni pokrivač je i viši.

Vlažan snijeg prouzročio je rušenja stabala, koji su oštetilo dalekovode i niskonaposnku mrežu pa je šire područje Gospića jutros ostalo bez struje. Od direktora "Elektrolike" Ernesta Petrija doznaje se da su u kvaru dva dalekovoda koji Gospić opskrbljuju strujom, a u prekidu je i 35-kilovoltni dalekovod za Donji Lapac. Sve ekipe "Elekorilike" su na terenu pa se očekuje da će kvarovi biti otklonjeni do podneva.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Snijeg promjena vremena VELIKA GALERIJA Hrvatsku zameo snijeg, šaljite nam svoje fotografije

Čitatelj Dnevnik.hr-a iz Rakovice javio je da im je struje nestalo još u subotu navečer, oko 20 sati, te da problem niti tijekom današnjeg prijepodneva nije otklonjen.

PRVI SNIJEG DONIO VELIKE PROBLEME Dugo najavljivano nevrijeme neke je ipak iznenadilo

Snijeg i jaka bura u Primorju otežavaju promet. Kako se doznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Sv Marije Magdalene, a na svim cestama u Lici obvezna je zimske oprema.

Gospić dobio struju, mnoga mjesta u Lici još nisu

Gospić je od 12,45 sati ponovno opskrbljen strujom, bez koje je ostao u nedjelju ujutro zbog kvarova na dalekovodima izazvanih snijegom, izvijestila je Elektrolika.

Snijeg u Lici još pada i njegova visina je premašila 40 centimetara. Snježno nevrijeme uzrokovalo je velike kvarove na dalekovodima i distribucijskoj mreži na području Županije ličko-senjske, zbog čega je bez struje, kako je izvijestila Elektrolika, ostalo 16000 korisnika.

Pod teretom snijega su porušena stabla oštetila etroenergetsku mrežu, pa je bez električne energije jutros ostalo cijelo područje grada Gospića i šire okolice, područje Donjeg Lapca, dio Sv. Jurja, veći dio općine Perušić i Vrhovine, Ličko Lešće, dio naselja općina Gračac i Rakovica.

Obilazak dalekovoda i otklanjanje kvarova otežava neporhodnost cesta. Svi radnici "Elektrolike" na terenu su i ulažu maksimalne napore kako bi se kvarovi što prije otklonili, navodi se u priopćenju. (N.C./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene