Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krši se zakon'

Zbog rasprodaje državne imovine Lesar želi izvanrednu sjednicu Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti traže konzultacije za izvanredno zasjedanje Sabora zbog najave Vlade vezane za upravljanje državnom imovinom. Laburisti tvrde da prodajom državne imovine i davanje autocesta u koncesiju Vlada krši zakon.

Laburisti su u priopćenju istaknuli kako nisu ispunjeni zakonski uvjeti za prodaju državne imovine.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

'Hrvatski laburisti – Stranka rada već su otvorenim pismom upozorili predsjednika Vlade i hrvatsku javnost na nezakonitost nakane prodaje značajnih društava u vlasništvu Republike Hrvatske (prvenstveno Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, kao i nekih drugih) i tzv monetarizacije (odnosno davanja u koncesiju) Hrvatskih autocesta i Autoceste Zagreb – Rijeka', stoji u priopćenju koje je potpisao Dragutin Lesar.

>> 'Milanoviću, odmah zaustavi rasprodaju državne imovine, nemaš pravo!'

Zakonom su propisani dokumenti koje je potrebno donijeti da bi se moglo legalno upravljati državnom imovinom te rokovi u kojima se ti dokumenti moraju donijeti. Ali ti podzakonski akti još nisu doneseni te je jasno da time nisu ispunjeni zakonski uvjeti za najavljene prodaje i koncesije. Takvim bi postupanjem Vlada kršila zakon, upozorili su Laburisti.

'Nažalost, Vlada je već pokrenula neke korake u suprotnosti s navedenim propisima. Smatramo da je obveza Sabora ne samo donositi zakonske propise nego i brinuti o tome da Vlada (koja Saboru odgovara za svoj rad) poštuje te propise', izvijestili su Laburisti. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene