Obavijesti Video Pretražite Navigacija
turistička atrakcija

Stoneman Willie: Nakon čak 128 godina otkriven identitet legendarne mumije u SAD-u

Aktualno Galerija Pokop mumije - 4 Pokop mumije - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pokop mumije - 5 Pokop mumije - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pokop mumije - 3 Pokop mumije - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pokop mumije - 2 Pokop mumije - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pokop mumije - 1 Galerija 1/5 >>
Jedna od najstarijih mumija u SAD-u koja je više od stoljeća izložena u pogrebnom poduzeću, konačno će biti pokopana. Mumija je inače lokalna turistička atrakcija, a sad je konačno otkriven njezin identitet.

Nakon 128 godina mumija nepoznatog identiteta bit će dostojanstveno pokopana. Mumija nazvana Stoneman Willie simbol je gradića Reading u Pensilvaniji. Posljednji put mumija je bila i dio šarene parade na gradskoj proslavi.

"Mislim da je dobro što će konačno dobiti poštovanje i biti dostojanstveno pokopan. Super je što su ga svi došli vidjeti. I mi smo ga došli vidjeti. Mislim da je to jako dobra priča iz Readinga. Sviđa mi se", kaže Randy Taylor. 

Muškarac nepoznatog identiteta preminuo je u zatvoru, pa ga je pogrebnik odlučio balzamirati dok se ne nađe njegova obitelj. Obitelj nikad nije pronađena, pa je od države dobio dozvolu da tijelo zadrži kako bi pratio proces balzamiranja.

"Začudo, s kemijskim pripravkom koji je koristio, ne znajući ravnotežu tekućina i kemikalija koju danas poznajemo, Willie se počeo mumificirati u roku od nekoliko tjedana. I mislim da je u roku od šest mjeseci bio gotovo potpuno mumificiran", rekao je Kyle Blankenbiller, direktor pogrebnog poduzeća. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Stigao na Hvar Milanović o kupnji francuskih aviona: "To je stvar prestiža, ali je skupo. Izgledaju sjajno i služit će nekima kao predizborna platforma"

Zatim je izložen u pogrebnom poduzeću. Nakon više od 100 godina, uz pomoć tehnologije i povijesnih dokumenata, otkrili su njegov identitet. Stoneman Willie bit će pokopan u subotu, a na nadgrobnom spomeniku mještani će konačno doznati njegovo pravo ime i prezime.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene