Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao na Hvar

Milanović o kupnji francuskih aviona: "To je stvar prestiža, ali je skupo. Izgledaju sjajno i služit će nekima kao predizborna platforma"

Aktualno Galerija Predsjednik Zoran Milanović Predsjednik Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara - 1 Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara - 1 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara - 2 Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara - 2 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas +0 Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju Dana Grada Hvara - 4 Galerija 1/5 >>
Predsjednik Zoran Milanović danas je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Hvara, a nakon toga je komentirao kupnju francuskih borbenih aviona.

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Hvara u povodu obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Stjepana I., pape i mučenika.

Nakon održanog govora predsjednik je izašao pred novinare te je komentirao kupnju francuskih borbenih aviona.

"Ja sam to podržavao, a podržavam to i dalje, ali ljudi moraju biti svjesni da je to jako skup borbeni sustav. Međutim, to ne predstavlja ono što se u Drugom svjetskom ratu nazivalo 'čudom od oružja'. To je ograničenog dosega, uporabe i uvijek postoji protuoružje", rekao je.

"Ovo je skupo plaćeno. To je stvar prestiža jer ih u ovoj regiji nema nitko, ali to ćemo dugo i skupo plaćati", dodao je.

Pročitajte i ovo Fra Smiljan Kožul Nakon duže bolesti Preminuo fra Smiljan Kožul, popularni hrvatski karizmatik i egzorcist

Rekao je da takve stvari ističe da bi među ljudima osvijestio što je Hrvatska kupila te da vojsci kronično nedostaje opreme i streljiva. 

"Ovo će izgledati sjajno i služit će nekima kao predizborna platforma. To je s PDV-om skoro milijarda i pol eura. Plaćamo ogroman novac za nešto što je lijepo i moderno, ali užasno sofisticirano i skupo za održavanje", napomeno je.

Pročitajte i ovo Vagnerovci Putinu neće biti milo Prigožin opet na čelu Wagnera? Sve radi samo s jednim ciljem

Milanovića su upitali i o izjavi o smjeru u kojem ide Hrvatska.

"Jedini dobar smjer je smjer razvoja i rasta. U Hrvatskoj imamo i ljude koji su za odrast, a ne za rast. Sad je to isto neka nova filozofija i crkva jer će, kao, Zemlja propasti. Neće", rekao je Milanović.

"Dolazi dosta teška godina i najveće ekonomije Europe odlaze u stagnaciju i to će se osjetiti ovdje. To se događa zbog određenih pojava i događaja daleko od Hrvatske i mi na njih nemamo nikakva utjecaja, a stavljamo se u prvi red i mašemo zastavicama. Nismo zato kupili avione. Taj svaki treba čuvati kao nacionalno blago. U današnjem svijetu nema prave neovisnosti malih država, ali moraš paziti da te ne pomuzu i da ne naprave budalu od tebe", zaključio je.

Milanović na svečanoj sjednici

Milanović je danas sudjelovao na svečanoj sjednici hvarskog gradskog vijeća na kojoj je, čestitajući Dan Grada Hvara i blagdan sv. Stjepana, građanima poručio da nastave graditi na onome što im je priroda dala, a što je jedinstveno i neponovljivo.

"Ovo je objektivno jedno od najljepših mjesta na svijetu i vi ga takvim čuvate. I to nije samo vaše, to je baština čovječanstva. I budite u tome uporni, oštri i sebični, gledajući na sebe i ne čineći štetu drugome", rekao je.

Pročitajte i ovo Albanski premijer Edi Rama i hrvatski premijer Andrej Plenković "Od zločinaca rada heroje" Plenković i Rama pozvali na mjere protiv Srbije: "Potezi na Kosovu ne mogu ostati bez odgovora"

Uoči svečane sjednice obišao je brod Hrvatske ratne mornarice Cetina, usidren u hvarskoj luci. Brod je otvoren građanima za razgledavanje povodom Dana grada, a danas su ga obišla i djeca hvarske osnovne škole.

"To su djeca čiji su očevi odlazili u borbu za slobodu i oslobađanje Hrvatske. Veza i spona Hrvatske ratne mornarice s narodom je nešto što je svezano i ne smije se prekinuti. Moramo učiniti sve da barem svakih pet godina u Hvar i slične malene, lijepe luke naše Dalmacije i Primorja uplovljavaju takvi brodovi", istaknuo je predsjednik.2

Pročitajte i ovo Ilustracija u Grubišnom Polju FOTO Radove oko kuće prekinuo neugodan nalaz: Odmah su nazvali policiju

Nadalje, Milanović je poručio Hvaranima da koriste europske fondove jer su oni tu još kratko vrijeme.

"To nije zamišljeno kao sustav u kojem manje razvijene države uzimaju cijelo vrijeme od Njemačke i Nizozemske i oni plješću i raduju se zajedno s vama. To nije tako zamišljeno. To je zamišljeno da prije svega služi njima, a nama koliko posluži i koliko statistika dopusti. A po tim statistikama ti danas vidiš da je Hrvatska po paritetu kupovne moći, malo iza Italije. To neće dugo trajati", poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene