Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogođen kamp

Dramatični napad na ruske vojnike u Ukrajini: Američki taktički raketni sustavi pogodili poligon u Luhansku

Ukrajinski napad na ruski poligon
Ukrajinski napad na ruski poligon Foto: X
Deseci ruskih vojnika na poligonu u ukrajinskoj regiji Luhansk bili su meta američkih taktičkih raketnih sustava dugog dometa (ATACMS), s pretpostavljenim gubicima od više od 100 vojnika. Snimak napada, podijeljen od strane GeoConfirmed i ruskih vojnih analitičara, pokazuje udar s tri ATACMS projektila, s potencijalnim gubicima u desecima.

Ruski vojni analitičari su podijelili snimke snimljene dronom koje prikazuju kako su deseci ruskih vojnika na poligonu u ukrajinskoj regiji Luhansk bili gađani američkim taktičkim raketnim sustavima dugog dometa (ATACMS).

Snimak je podijelio volonter s GeoConfirmed, OSINT računom koji geolocira vizualni sadržaj iz rusko-ukrajinskog rata.

Pročitajte i ovo Baby Lasagna Dnevnik Nove TV Hrvati rekli sviđa li im se kostim za Eurosong Baby Lasagne: Ovo su rezultati ankete

"Ukrajinski napad ATACMS-om, s četiri ATACMS-a, uključujući jedan neispravan, pogodio je rusko područje za obuku u Možnjakivki, Luhanska Oblast. Na temelju snimke, gubici će biti značajni. Udaljeno 80 km iza crte bojišnice”, rekao je, dijeleći fotografije koje prikazuju učinak prvog udara.

Prema najnovijim informacijama, pretpostavlja se da je više od 100 ruskih vojnika ubijeno u napadu. SAD je, nedavno tajno, dostavio Ukrajini ATACMS dugog dometa koji može pogoditi ciljeve udaljene čak 300 kilometara. Newsweek koji je objavio priču ipak nije mogao potvrditi kada i gdje je snimka nastala te je kontaktirao rusko ministarstvo obrane za komentar.

Pogodio ruski kamp

Videozapis je također podijelio ruski vojni analitičar Ian Matveev, koji je procijenio da se potencijalni gubici boje u deseci.

“Ruski časnici ponovno su izveli vojnike na obuku, da stoje u gomili pored kamiona. Ali su zaboravili da osim klastera HIMARS-a, ukrajinske oružane snage sada imaju i klaster ATACMS-a, koji lete još dalje”, napisao je Matveev.

Pročitajte i ovo Ilustracija Blizu škole Teška nesreća u omiškom zaleđu: Kamion sletio u ponor, a srećom je izbjegnuta veća tragedija

“Rezultat je bio udar s tri projektila, broj poginulih nije poznat, ali najvjerojatnije se ukupni gubici mjere u desecima. Sve se dogodilo u blizini sela Rohove, Luhanska oblast, 100 kilometara od Kupjanska, koje je pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga”, dodao je.

Proukrajinski korisnik rekao je da je ATACMS pogodio ruski kamp za obuku i stacionar.

“Prvi rafal kazetnog streljiva pogodio je mjesto gdje je bila velika koncentracija ruskih trupa. Treći udar pogodio je područje s nekoliko vozila skrivenih u drvoredima”, navodi na X-u.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Ukrajina gađala velike skupine

Najmanje jedan ATACMS izravno je pogodio skupinu od preko 100 ruskih vojnika, zasipajući ih stotinama M74 APAM bombi, navodi se u izvješću, dijeleći fotografiju grupe vojnika okupljenih u tom području prije napada, piše Newsweek.

U veljači je potvrđeno da je Ukrajina gađala velike skupine ruskih vojnika topničkim raketnim sustavom visoke mobilnosti (HIMARS) isporučenim iz SAD-a u tri odvojena napada.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata

U jednom od napada, ukrajinski OSINT projekt DeepState izvijestio je da je Kijev napao poligon koji se nalazi u blizini sela Podo-Kalynivka u okupiranom Hersonu. Ruska služba BBC-ja, pozivajući se na izvor u ukrajinskim specijalnim službama, izvijestila je da se napad dogodio na istom mjestu.

Ukrajinski list Zerkalo nedeli izvijestio je da je najmanje 60 ruskih vojnika ubijeno u napadu na Herson.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene