Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Laži su najveće smeće'

Laburisti o Jakuševcu: Dogodila se nevjerojatna politička korupcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti održali su konferenciju za novinare na Jakuševcu pod nazivom 'Laži su na Jakuševcu najveće smeće'.

Potpredsjednici stranke Branko Vukšić i Zvonimir Međeral prozvali su SDP i gradonačelnika Milana Bandića da ništa nisu učinili za deponij smeća na Jakuševcu i za stanovnike čiji se problem ne rješava godinama.

Pročitajte i ovo Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama" Renata Bedeković Mogućnost novih odrona Jakuševčani nakon dramatičnog upozorenja: "Osjećamo se kao zečevi ili Indijanci. Moramo tako i spavati, sa spremljenim koferima"

'Je li nam svima laknulo nakon što je jučer obustavljena blokada Jakuševca? Laknulo je samo onima, gradonačelniku Milanu Bandiću i SDP-u, koji su krivci za ovu ekološku bombu. Ne samo da je problem gurnut pod tepih, već se dogodila, što je u Hrvatskoj prihvatljiva praksa, nevjerojatna politička korupcija', poručili su laburisti.

>> Jakuševčani deblokirali ulaz na smetlište: Problem su isplate eko-renti ispod stola?

Laburisti su obećali kako će se kandidirati na izborima za gradonačelnika Zagreba, još uvijek ne znaju s kojim kandidatom, no tvrde da će ponuditi rješenje za odlagalište smeća na Jakuševcu.

Optužili su druge političke stranke da se ne javljaju u gradskoj skupštini grada Zagreba i ne predlažu rješenje, a nisu oduševljeni ni trenutnim razvojem situacije u vezi Jakuševca. 'To je kratkotrajno rješenje kojim se ništa neće postići', poručili su.

'Zagrebu i dalje prijeti pogibelj od Jakuševca, daleko veća nego 2002. godine. Deset godina nerada, nesposobnosti, bahatog trošenja novca poreznih obveznika te odluka koje smrde na kriminal zataškano je naknadom za udisanje smrada, dozvolom za uzgoj svinja, krava, ovaca i peradi te besplatnom legalizacijom nelegalno izgrađenih kuća. Politički brak Bandića i SDP-a se nastavlja uz loše, neukusne, tragikomične predstave u Skupštini grada Zagreba. Tamo glume neprijateljstvo. A na djelu je, zapravo, mirna koegzistencija do izbora.

Podsjetimo, jučer je omogućen ulaz na odlagalište smeća Jakuševac koje je bilo blokirano treći dan te se u gradu Zagrebu uslijed toga na ulicama počelo gomilati smeće.

Darko Furić, predstavnik Jakuševčana, naglasio je kako blokada nije nastala i nije uklonjena zbog novca. Dodao je kako su Jakuševčani zakonski dobili ono što im prioada. A radi se o isplati ekološke naknade, legalizaciji nezakonito sagrađenih objekata i izuzeće na naknadu za držanje domaćih životinja, 

No, Furić je dodao kako stanovnici Jakuševca neće odustati od zabranjivanja odlaganja otpada u njihovom kvartu, jer zdravlje ipak nema cijenu.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene