456199
456199
456199
456199
456199

Kuščević o ilegalnim objektima na Žnjanu: "Nema rušenja dok se ne donese plan"

  • , 07.11.2016., 11:20
  • Autor:
  • komentara

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar održali su danas u Splitu sastanak na kojem je glavna tema razgovora bila trenutna problematika žnjanskog platoa u Splitu.

 
 
 
 
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

"Kao ministarstvu nam je stalo da zaštitimo prostor. Tamo postoji 50 nelegalnih objekata. Grad Split će idućih 10 dana izraditi podlogu za izmjena Detaljnog plana uređenja. Na taj način će se znacajno valorozirati žnjanski plato. Žao mi je da je do ovoga došlo. Zakon je jasan. Ukoliko su u tijeku izmjene plana na prostoru, dok se ne donese plan nema rušenja", kaže Kuščević.

Ministar je kazao kako će Detaljni plan uređenja biti izrađen na praznoj podlozi kao da tamo ne postoje kafići i ostali sadržaji.

Na pitanje zašto se nije ranije reagiralo, kazalo je kako je pristupio rješavanju problema odmah po stupanju na ovu dužnost.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kazao je kako je on odgovaran obzirom da je grad izdavao koncesijska odobrenja. Istaknuo je kako postojećim objektima nema novih koncesijskih odobrenja, a koja su izdavana za jednogodišnje korištenje od čega je grad ubirao novac.

Ministar je inače najavljivao rušenja bespravnih objekata po završetku turističke sezone. Ali sada je, čini se, korigirao svoje mišljenje.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se