442755
442755
442755
442755
442755

VELIKA PRAŠINA PODIGLA SE U SPLITU Zbog kaosa na Žnjanu Splićani očajni

  • , 09.07.2016., 07:17
  • Autor:
  • komentara

Velika prašina podigla se u Splitu u kojem na plaži Žnjan niče sve više ugostiteljskih objekata. Glas su digli i splitski arhitekti koji upozoravaju kako na plaži vlada kaos.

 
 
 
 
Žnjan - vrući problem Splita (Video: Dnevnik Nove TV)
Žnjan - vrući problem Splita (Video: Dnevnik Nove TV)

Sad je reagirala i država. U odgovoru za Novu TV iz Ministarstva prometa poručili su kako je inspekcija nekim objektima čak zabranila rad. Prema DORH-u su upućeni i optužni prijedlozi.

Je li splitski Žnjan uređen ili na njemu vlada kaos? Mišljenja Splićana su podijeljena.

Suncobrani i ležaljke pune plaže. Takozvani "parking" na Žnjanu prepun automboila. "Sad je ovo očajno! Nemožeš proći s autom dolje, ne možeš gore. Parkiraju bezveze... Sramota!", kaže Splićanin Branko.

Društvo arhitekata upozorava "da se pokrene inicijativa rješavanju problema Žnjanu i da se jednostavno počne držati zakona, jer poslovni plan postoji, zakonska regulativa postoji, a mi na jednom iznimnom resursu grada Splita imamo izniman kaos", kaže Dragan Žuvela, predsjednik DAS-a.

Niču i novi objekti. Ali nitko od ugostitelja nije želio dati izjavu. No, inspekcija Ministarstva prometa bila je na plaži proteklih dana i obavila nadzor. "s obzirom na utvrđene nedostatke korisnicima koncesijskih odobrenja izrečene su te izdane i zabrane korištenja objekata koji se nalaze unutar granice pomorskoga dobra na plaži. Zapisnici o provedenim nadzorima proslijeđeni su na postupanje inspekcijskim tijelima kao i Državnom odvjetništvu, prema kojemu je između ostaloga upućen i Optužni prijedlog za određeni broj utvrđenih prekršitelja", stoji u priopćenju iz navedenog Ministarstva.

Gradonačelnik Ivo Baldasar se pravda - poduzeli su sve da pokušaju zaustaviti kaos. Ali dodaje da Grad nema gotovo nikakve ingerencije nad područjem Žnjana. "Mi smo izdali koncesijska odobrenja na određenim objektima za određene gabarite. Neki su izašli malo iz tih gabarita, a neki ni nemaju koncesijska odobrenja", dodaje Baldasar.

I komunalni redari su kaže izlazili više puta na teren. No ovaj gordijski čvor još nitko nije uspješno razriješio.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se