Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašne posljedice

'Krokodil': Najopasnija droga na svijetu pojavila se i u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto na koje se ubrizgava droga 'krokodil' isprva liči na ljuske krokodilske kože, koža se uskoro počne ljuštiti, meso truliti i potom se dijelovi tijela doslovce raspadaju. Upravo ta opasna droga pojavila se i u Splitu.

Trenutno najopasnija droga na svijetu naziva “krokodil” se, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, prije nekoliko mjeseci pojavila i na splitskom crnom tržištu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

"Jedan od smart shopova u kojima se nabavljaju takve stvari postoji i u centru Splita. Dizajnerske droge vrlo su opasne, ne mogu se pratiti ni držati pod nadzorom jer su promjenjivog sastava. Samo u 2014. godini u Hrvatskoj je otkriveno 18 novih droga! Testovi koji bi prepoznavali nove opijate još uvijek ne postoje, stoga se teško može pomoći ovisnicima koji dospiju u bolnicu jer nitko ne zna o kojim je supstancijama riječ. Vrlo opasna je i 'euphoria', posebno u kombinaciji s alkoholom jer dovodi do zastoja disanja i smrti. U ovoj godini od posljedica konzumiranja umrlo je 18 ljudi u Velikoj Britaniji i osam u Mađarskoj. Jedini efikasan način kako tome stati na kraj jest prevencija", rekla je epidemiologinja Branka Jurčević Zidar za Slobodnu Dalmaciju.

Droga 'krokodil' stigla u Hrvatsku, palo pet dilera!

"Droga 'Krokodil' nalazi se na popisu psihotropnih tvari i biljaka i riječ je o derivatu morfija koji je osam do deset puta jači od navedene droge i smatra se jeftinijom zamjenom za heroin. Riječ je o vrlo opasnoj drogi", rekao je krajem ožujka glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. Naime, upravo na osječkom području po prvi je put u Hrvatskoj zabilježeno raspačavanje droge 'krokodil.

Zloglasna droga stigla u susjedstvo: 'Krokodil' i na ulicama Srbije

'Krokodil' je poznat i kao jeftina zamjena za heroin, a radi se od mješavine kodeina i crvenog fosfora, a vjeruje se kako se u mješavinu dodaju i benzin te teški metali. Ime je dobila po posljedicama koje ostavlja na ovisniku već nakon prvog uzimanja.

Mjesto na koje se ubrizgava 'krokodil' isprva liči na ljuske krokodilske kože, koža se uskoro počne ljuštiti, meso truliti i potom se dijelovi tijela doslovce raspadaju. Nakon najviše dvije godine meso počne otpadati s kosti, dolazi do gangrene i u konačnici do smrti, a po neke ovisnike može biti kobna i nakon prve konzumacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene