Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bez računa se ne računa'

Porezna uprava dijeli 500.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani mogu slati i nefiskalizirane račune koji će biti korisni - poreznim inspektorima.

Ministarstvo financija - Porezna uprava izvijestila je danas kako je od 1. kolovoza krenula nova nagradna igra "Bez računa, se ne računa", ističući kako se pokretanjem fiskalizacije odlučno krenulo u suzbijanje sive ekonomije, utaje poreza i uvođenjem reda u promet gotovinom, što je podržao i izrazito velik broj građana.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr) nakon članka na dnevnik.hr-u Porezna uprava pročešljat će Polikliniku zbog spornog računa Predsjednici? Moguća kazna do čak 500.000 kuna

U novoj sezoni održat će se tri kola s ukupnim nagradnim fondom od gotovo 500 tisuća kuna.

U svakom će se kolu dijeliti po tri nagrade u iznosima od 100, 40 i 20 tisuća kuna. Prvo kolo nagradne igre 'Bez računa, se ne računa' počinje 1. kolovoza, a završava 26. listopada 2014. godine.

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je sakupiti i poslati 20 računa (s najranijim datumom izdavanja od 1. kolovoza 2014.) koje građani dobivaju pri svakom plaćanju.

Ali u novoj sezoni Porezna uprava poziva sudionike da šalju fiskalizirane, ali i nefiskalizirane (neispravne) račune. Računi, dakle, ne moraju imati sve elemente propisane zakonom, što će biti od velike pomoći inspektorima Porezne uprave u svrhu utvrđivanja nezakonitosti.

Dva Riječanina utajila 11,5 milijuna kuna poreza

Iz Porezne uprave ujedno se zahvaljuju građanima, koji su uz službenike Porezne uprave najzaslužniji za pozitivne rezultate projekta fiskalizacije u prometu gotovinom. Također pozivaju građana da i dalje aktivno sudjelujete u suzbijanju sive ekonomije i utaje poreza, odnosno da nastavite prijavljivati nepravilnosti putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa "Pišite nam" http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave, dok račune mogu provjeravati na posebnom web servisu http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna.

'Građani, tražite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti. Jer, novac namijenjen proračunu je i Vaš novac', poručuju iz Porezne uprave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene